Любо Пенев: “Много сме далеч, тук не играят силни футболисти”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предводителят на ЦСКА 1948 е категоричен, че в Първа лига няма играчи, способи да играят на високо ниво

По време на пресконференцията си преди гсотуването на шампиона Лудогорец, наставникът на ЦСКА 1948 Любо Пенев сподели и мнението си за нивото на българското първенство.

„Не мисля за световното, мисля за националните ни отбори,” заяви бившият нападател. “Ще го гледам с интерес, но ме интересуват българските школи, как ги тренираме, къде играят нашите отбори. Има си селекционери, които преценяват?

“Интересно е, че няма футболисти от България на световното. Нашето ниво не е високо, ние сме на средно ниско ниво. Това е комплимент. В България не играят фигури, звезди. Няма как. Нашето ниво не отговаря на техните изисквания. Искат подреден футбол, искат правила.

“Говорейки за футбол, сме много далеч от този стандарт. България не е атрактивна дестинация, просто са атрактивни заплатите и някои решават да дойдат в България.

„Няма дупка. Всеки отбор губи точки. Ние искаме да печелим точки. Нашето мислене не е насочено към поражение. Ние сме оптимисти с желание за победа.

“Ако са по-добри, надиграли са ни, честито, продължаваме към следващите мачове. Относно налагането на българските футболисти, почти всеки мач започваме с 5-6-7, завършваме в 5-6. Някои започват с 2-3 и завършват с 1.

“Разчитам на българи, борят се за мястото. За мен всички са еднакви. Всеки трябва да се бори за място в групата, в стартовия състав и изобщо в отбора“, каза треньорът на „червените“.

„Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин. Дълго време бяхме на първо място. Знам, че други отбори бяха с мачове по-малко, но това не ме интересува. Пътят е правилен. Продължаваме.

“Не ни е безразлично дали печелим или губим. Учим всички да играят със самочувствие и на максимума на възможностите си. Колективът е над всички.”