Любо Пенев: Със самочувствие ще кажа, че сме фаворит в мача утре
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вярвам, че ние ще спечелим мача и футболистите ще покажат своите възможности", заяви треньорът на ЦСКА преди утрешния мач с Лудогорец

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде мнението си за предстоящия двубой с Лудогорец за Суперкупата на България. Утре от 20:30 часа двата тима ще премерят сили на ст. „Васил Левски“ в София.

“Питайте тях за изказване на техни треньори или футболисти. Подготвяме си се, всички мачове за нас са важни, аз съм ви обяснил. Първенство – важно, купа – важно, суперкупа – важно. Това е моето мислене, ние сме ЦСКА. Даже да не съм ЦСКА, пак всички мачове са важни. Другата страна си тълкува нещата, както си искат“, започна Ел Голеадор.

„Всички футболисти ще бъдат на разположение. Последният мач беше? Срещу кой? Опаааа… Нямам нищо против, сега станаха мачове, множествено число, въпросът е обширен, нищо повече. Продължаваме същата линия на подготовка, опитваме се с всяка тренировка да бъдем по-добър отбор. Убеден съм, че ще видим един силен отбор в нашия първия мач за новия сезон. Новите се напаснаха, преговаряме, трансферният период е отворен. Отборът играе със самочувствие, имат необходимите качества“, допълни Пенев.

„Утрешният съперник го разглеждаме като съперник, историята я оставяме настрана. Елиминирали сме го, но утре е друг мач. Не трябва да го свързваме с миналото. Утре срещаме един от многото съперници, които ще срещнем през сезона. За мен като старши треньор е важно какво ще направим ние, за да спечелим този мач, както го правим винаги, лесничко е. Отборите, които участват в първенствата на УЕФА са длъжни да се подготвят за графика, и ние сме се подготвили. Виждам отбора много добре, цялото ми внимание е насочено към утрешния мач. Имаме шпиони, отчет, всичко е ясно, това вече е вътрешна информация. Изобщо не се притеснявам и съм убеден и съм със самочувствието да кажа, че ние сме фаворитът в този мач, а и в другите мачове, които са пред ЦСКА. Да не мислим сега за първенството, аз поне не мисля. Наясно съм с първите четири кръга, ние така работим, на парче – по четири, докато стигнем до края на първенството да спасяваме този или онзи отбор и да натъкмяваме групите. Малко разширих отговора. Вярвам, че ние ще спечелим мача и футболистите ще покажат своите възможности. Агресия, окей, но агресия в границата на правилника – няма да махнем на някой главата, все пак има и съдии, те трябва да са нащрек точно за такива действие. Ако е червен картон, се взима за следващите мачове, ако е жълт, не. Има такава особеност. Нямам проблем със съдиите никакви. Виждам, че могат, следя го това от много години. Въпросът е да не бъдат безпристрастни и да не слугат, така ще израстваме. Да не давам примери с много погрешни решения – окей, наказваме ги, но трябва и да се научат. Грешките са очевадни. За утре съм спокоен, те си имат задача, която трябва да си изпълнят.”

“Кайседо? Използваме си го, включи се късно при нас в ЦСКА, но е подготвен с националния отбор, утре ще бъде на линия. Валентин Антов? Нека да има скаути, каква е цената? Вход свободен е, скаути могат да дойдат от цялата планета. Каква е цената, че не я знам? Няма как да коментирам тази тема, опитваш се, но няма да стане, пробвай с друго. Ще искаш да ти разкажа какво тренираме – дузпите са опция. Продължения ще има ли, а? Питам, защото ме питате за дузпите. Питате неща, които с удоволствие бих споделил, но не пред камерата. Това са ноу хау неща, които аз пазя за мача. Затова моите пресконференции са бързи, десет минути и това е, даже девет. Казвайте, че имам работата. Момчета и дами, разбира се.”