Люис Хамилтън спечели втората Гран при на Австрия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шесткратният световен шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън, спечели второто Гран при на Австрия на пистата “Ред Бул Ринг”. Британецът направи много силна квалификация вчера и стартира от първата позиция, като нито за момент не остави шансове на своите конкуренти.

Това бе първа победа за Хамилтън през този сезон във Формула 1. Първият старт за сезон 2020 бе спечелен от съотборника му Валтери Ботас миналата неделя, когато настоящият световен шампион завърши на 4-та позиция.

В дшеното състезание Валтери Ботас завърши втори и остана лидер в генералното класиран, а трети се нареди Макс Верстапен с Ред Бул, който преди седмица не успя да завърши надпреварта.

Още на старта на състезанието за Гран При на Австрия, пилотите на Ферари се елиминираха взаимно от състезанието. Шарл Леклер направи безумна и ненужн атака срещу Себастиан Фетел, като така удари германецът, който остана без задно крило и състезанието за него приключи в първата обиколка. В 6-ата обиколка пък Леклер се прибра в бокса и не довърши състезанието заради проблемите с болида му след сблъсъка с Фетел.

Хамилтън диктуваше темпото на пистата “Ред Бул Ринг” и имаше комфортен аванс в средата на състезанието. Зад него се движеше Марк Верстапен, който влезе в бокса в 25-ата обиколка. Малко след това и Хамилтън влезе да смени гумите, като се върна втори зад Ботас, но съотборникът му не бе влизал в бокса. В 35-ата обиколка Ботас се отби в пит стопа и така Хамилтън се върна на върха.

Невероятен прогрес правеше Серхио Перес, който започна състезанието от 17-ата позиция. В края на надпреварата мексиканецът вече бе на 5-ото място. Все пак Перес отстъпи една позиция на финала и завърши шести, а петото място бе заето от Ландо Норис. На 4-ата позиция пък завърши Алекс Албон.

В топ 10 на класирането попаднаха още Ланс Щрол, Даниел Рикиардо, Карлос Сайнц и Даниел Квят. Кими Райконен разочарова и завърши 11-ти, а зад него останаха Кевин Магнусен, Ромен Грожан и Антонио Джиовинци.