google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Националният отбор на Чехия няма да играе двубоя си срещу Шотландия от Лигата на нациите в понеделник. От чешката футболна федерация обявиха, че националният отбор е разпуснат, а причината е заразени футболисти в отбора с коронавирус.

Вчера Чехия изигра много силен мач на старта на участието си в турнира и спечели с 3:1 срещу Словакия. Двама от играчите в отбора обаче са под карантина след положителни тестове за Covid-19. Поради тази причина чешкият шампион Славия (Прага) заплаши, че ще привика футболистите си. Развитието накара ръководителите на футбола в страната да вземат решение целият тим да бъде разпуснат.

“Въпреки че националният отбор на Чехия записа успех с 3:1 над Словакия в петък, вторият мач в Оломук срещу Шотландия няма да се състои. Отборът е разпуснат”, заявиха от местната футболна федерация.

“Причината е конфликт между медицинските лица и ръководството на чешката футболна федерация. Има сериозни опасения от по-сериозно разпространение на вируса”, се казва още в съобщението.

В отбора на Шотландия останаха изненадани от решение и чакат УЕФА да потвърди. Местните медии се надяват на служебна победа срещу Чехия. Преди да стартират двубоите от УЕФА обявиха, че в подобни случаи мач ще се играе, ако отборите разполагат с 13 футболисти, сред които да е и резервен вратар.

Европейската централа ще се стреми да намери нова дата за срещата, но в сгъстения календар за новия сезон това ще е много трудно.