Мач от Югоизточната Трета лига завърши с батални сцени (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Почетният президент на Черноморец Тома Томов е с разбит нос

Двубоят между Димитровград и Черноморец Бургас от Югоизточната Трета лига завърши с грозни сцени. Гостуващият тим печели с 2:1 двубоя от 19-ия кръг, което не се понрави на фенове и играчи на домакините, които атакуваха пред съблекалните съдиите и играчите на бургазлии.

В мелето вратарят на „акулите“ Мартин Шейтанов е получил удар, а 71-годишният почетен президент на Черноморец Тома Томов е с разбит нос.

„След всяка победа отивам при момчетата, за да ги поздравя за успеха и да им дам премии. Така беше и този път. След приключването на мача с Димитровград 1947 група от феновете на домакините се нахвърлиха на съдиите и започнаха да ги бият. Опитах се да ги разтърва, но в мелето някой ме удари по носа. Нямам думи, това беше пълен цирк. След такива случки ти се иска да спреш да се занимаваш с български футбол. Чувствам се добре, най-важното е, че победихме в това тежко гостуване”, зявява Томов пред “Черноморски фар”.

Проф. д-р Димитър Вергиев, който е от членовете на УС в Черноморец и е присъствал на сцените, коментира, че е недопустимо само двама охранители да са били ангажирани за мача, както и че е имало привърженици на домакините, въпреки забраната за посещение, поради пандемичната обстановка. По думите на Вергиев някои от запалянковците са били в нетрезво състояние. След подаден сигнал до 112, полицията идва след 20 минути, а побойниците вече са се разотишли и всичко е утихнало.

Грозните сцени са заснети от жена от длъжносните лица на „акулите“.

От бургаския тим ще подадат жалба до БФС.