Мачовете след подновяването на Висшата лига ще се излъчват безплатно

Прочетена:179
Мачовете след подновяването на Висшата лига ще се излъчват безплатно 1
0 0

Оставащите мачове до края на този сезон във Висшата лига може да се излъчват напълно безплатно. Предложението дойде от британският политик Оливър Доудън. Той е отправил апел към хората от Всишата лига в случай, че първенството е продължено без публика, то двубоите да бъдат предавани безплатно.

Всеки сезон за тв правата медиите плащат огромни суми, така че да предават в ефира си мачовете от английския елит. Правата за излъчванена футболните двубои на Острова се държат от 3 медийни гиганта – Sky Sports, BT и Amazon.

След като английското първенство бе прекъснато през месец март заради разпространението на коронавируса, оставащите двубои най-вероятно ще се изиграят пред празни трибуни. Заради това активно се обмисля варианта за безплатно излъчване на срещите по телевизията. Така максимално много хора ще могат да гледат по телевизията решаващите сблъсъци от сезон 2019/20.

„Казах на хората от Висшата лига, че няма да е най-позитивното послание от тяхна страна, ако едно от най-големите първенства бъде подновено без фенове по стадионите и в същото време мнозинството от хората да нямат достъп до двубоите”, заяви Доудън.

Оливър Доуъдън разкри за BBC, че се водят преговори с британските федерации за възобновяване на спортните мероприятия през лятото. Очаква се английската Висша лига да се поднови през юни.

Сподели