google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Атлетико Мадрид и Реал Мадрид се борят за подписа на защитника на Лестър Чаглар Союнчу

Отборите на Атлетико Мадрид и Реал Мадрид участват в трансферната битка за привличането на Чаглар Союнчу от Лестър Сити през летния трансферен прозорец, пише Daily Mail. Турският централен защитник също е трансферна цел на Челси и е много вероятно да напусне “Кинг Пауър Стейдиъм” през лятото.

Союнчу се присъедини към Лестър Сити от Фрайбург през август 2018 г. и оттогава направи страхотен прогрес. 26-годишният футболист беше един от най-добрите защитници във Висшата лига. Турският национал е играл 123 пъти за Лестър Сити до момента, отбелязвайки три гола и една асистенция. Но Союнчу може да наближава края на времето си в клуба, след като в края на сезон 2021/22 загуби титулярното си място. Въпреки това към играча има голям интерес, като Реал Мадрид, Атлетико Мадрид и Челси искат да го привлекат.

Интересът от страна на Реал Мадрид е малко изненадващ, като се има предвид, че Антонио Рюдигер е близо до преминаване на “Бернабеу”. Той ще дойде като свободен агент от Челси през летния трансферен прозорец. Пристигането на германския национал ще остави Карло Анчелоти с достатъчно централни защитници на разположение.

Това може да обясни защо Атлетико Мадрид се смята като основен претендент за подписа на 26-годишния футболист. “Дющекчиите” вероятно ще трябва да заменят Фелипе, докато Хосе Мария Хименес е следен от няколко отбора от Висшата лига, включително Челси и Тотнъм. Ще бъде интересно да видим дали Диего Симеоне ще стори всичко възможно, за да вземе турския национал в своя тим.