Магуайър: Фокусът върху мен отнема от напрежението върху останалите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не съм свикнал с напрежението и критиките, но мога да се справя с тях", категоричен е бранителят.

В последно време ситуацията около централния защитник Хари Магуайър е доста сложна.

Той бе колеблив и си отбеляза автогол в мача между Англия и Шотландия, а наред с това е твърда резерва и на клубно ниво – за Манчестър Юнайтед.

Бившият футболист на Лестър обаче е амбициран да се бори за мястото си не само в националния отбор, а и в този на състава на “червените дяволи”.

“Не бих казал, че съм човек, който страда от проблеми с психическото си здраве. Преминах през много в последните две години в Манчестър Юнайтед и съм капитан на отбора в последните четири години. Поемаш огромна отговорност – това има своите добри и лоши черти”, заяви Магуайър.

“Не съм свикнал с напрежението и критиките, но мога да се справя с тях. Фокусът върху мен отнема от напрежението върху съотборниците ми. Със сигурност ги прави по-добри на терена. Върнахме Шотландия в мача, за съжаление си отбелязах автогол. Обстановката бе враждебна, но ние се справихме”, анализира защитникът.

“Разбира се, че кариерата ми в Англия е огромен приоритет. Както и клубната ми. Взех всичко под внимание и когато не съм стартирал в първите четири мача от новия сезон, погледите очаквано са насочени към мен. Приключих миналия сезон с две много силни представяния за Англия и играх във всички пет мача от квалификациите, така че трябва да продължа да играя на високо ниво, когато залагат на мен”, коментира Хари Магуайър.

“Вижте, на клубно ниво искам да играя редовно. Първите четири седмици бяха тежки, защото играехме по веднъж седмично и мениджърът не залагаше на мен, но сега ни предстоят много срещи и съм сигурен, че ще играя в много от тях”, завърши английският национал.