Магуайър в тима на Англия, въпреки проблемите в Миконос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър бе включен в състава на Англия за предстоящите мачове в Лигата на нациите, въпреки че прекара две нощи в ареста на гръцкия остров Миконос заради сбиване.

“Това със сигурност не беше лесно решение,” заяви селекционерът на Трите лъва Гарет Саутгейт. “Говорих с Хари и това, което мога да кажа е, че историята съвсем не е такава, каквато беше представена.

“Ясно е също, че ако фактите се окажат различни, ще трябва да променя решението си. Но Хари винаги е показвал страхотен характер и нямам причини да не му се доверя. В този момент е важно той да знае, че има подкрепата ми.”

Капитанът на Англия Хари Кейн е на линия за мачовете с Исландия и Дания другия месец, въпреки че трябваше да се самоизолира след пътуване до Бахамите.

Нападателят на Ман Юнайтед Мейсън Грийнууд, халфът на Манчестър Сити Фил Фодън, както и полузащитникът на Лийдс Калвин Филипс също попаднаха в групата и ще имат възможност да направят дебют.

Сред избраниците на Саутгейт е и вратарят Дийн Хендерсън, който се върна в Ман Юнайтед след престой под наем в Шефийлд Юнайтед. Той ще се конкурира с Джордан Пикфорд и Ник Поуп.

Халфът на Астън Вила Джак Грийлиш и бранителят на Бърнли Джеймс Тарковски не бяха повикани в състава.

Ето го и пълния лист:

Вратари: Дийн Хендерсън, Джордан Пикфорд, Ник Поуп

Защитници: Трент Аликзандър-Арнолд, Ерик Дайър, Джо Гомес, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Тайрън Мингс, Киърън Трипиър, Кайл Уокър

Халфове: Фил Фодън, Майсън Маунт, Калвин Филипс, Деклън Райс, Джеймс Уорд-Праус, Хари Уинкс

Нападатели: Тами Ейбрахъм, Мейсън Грийнуууд, Дани Ингс, Хари Кейн, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг