Майк Тайсън получи оферта от 20 милиона долара за бой с голи ръце
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият световен шампион в тежка категория по бокс Майк Тайсън отново е в светлините на прожекторите. Причина за това огромно внимание бе наскоро пуликуван клип, в който Динозавъра демонстрира изключително добра спортна и техническа боксова форма, въпреки възрастта си. Майк бе заснет как прави боксова комбинация с удари, чиято тежест и перфектен тайминг се усети от феновете пред екраните по целия свят.

Моментално се появиха спекулации, че при добро предложение Тайсън би могъл да се върне. И закономерно, предложенията заваляха. Австралийски промоутър предложи хонорар от 1 милион долара, ако Тайсън се бие с местна ръгби звезда на негово боксово събитие. Изглежда обаче, че 1 милион далеч не е таванът на предложенията.

Дейвид Фелдман, президент на Bare Knuckle Fighting Championship [BKFC], организация, която провежда двубои с голи ръце предлага сума от 20 милиона долара на Тайсън, ако той се съгласи да се бие под неговата шапка. Трябва да признаем, че предложението е доста щедро. Тайсън ще може да избира опонентите, срещу коитоо ще се изправи, докато се състезава за BKFC. Нещо повече – Фелдман е готов да продължи съвместна работа с Майк, дори ако той се откаже от двубой.

“Предлагаме 20 милиона долара, които са гарантирани за Майк, ако той се съгласи да се състезава за BKFC. В същото време сме отворени и за други възможности за съвместно сътрудничество. Очевидно, вълнението, което видеото на Майк предизвика ни вдъхнови да опитаме да осъществим такава идея и да отправим оферта”, заяви Фелдман пред heavy.com.

Компанията, която управлява Фелдман набра доста сериозна инерция през последните месеци. Тя привлече в редицата си популярният бивш спаринг партньор на Конър Макгрегър Паули Малиняги, както и друг боец – Иши Смит. Съвсем наскоро организацията подписа договор с бившия шампион в тежка категория Шанън Бригс, който ще направи своя дебют с голи ръце веднага, след като епидемията от Коронавирус свърши.