Майк Тайсън с вълнуващ разказ за Холифийлд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Майк Тайсън посрещна в подкаста си Hotboxin’ with Mike Tyson Ивендър Холифийлд.

Майк Тайсън с вълнуващ разказ за Холифийлд 1

Тайсън направи кратък разбор на случилото се на ринга, както и сподели своите първи впечатления от Холифийлд, още от времето преди да се изправи срещу него.

Боксьорът разказа, че за първи път чул да се споменава името на Холифийлд  още докато е бил 16-годишен тийнейджър. По онова време той е посетил турнир, провеждащ се в Охайо. Още щом прекрачил прага на залата, той усетил общото въодушевление – всички превъзбудено говорели за това, как някой е дръзнал да победи фаворитите, спомня си Тайсън.

Разбира се, той веднага се поинтересувал за името на смелчака, но никой не могъл да си го спомни – Холи, Хали, Хули, Халифийлд, нещо такова беше, отговаряли всички.

Майк Тайсън с вълнуващ разказ за Холифийлд 2

„Ето така за първи път разбрах за Холифийлд  ” – припомня си Майк.

И продължава с чувствата, които го били обхванали преди дебютния мач. Самият той бил убеден, че при никакви обстоятелства не може да бъде победен от Холифийлд, дори се усъмнил в истинността на твърденията, колко добре се е представил той на ринга. Подценявайки съперника, Тайсън мислел, че другите просто го занимават с глупости. По това време тъкмо бил излязъл иззад решетките, бил играл три мача и спечелил два пояса /след това обаче губи единия от тях/.

Майк Тайсън с вълнуващ разказ за Холифийлд 3

Той разказва, че след пребиваването му „на топло“ хората просто не са искали всички колани да бъдат негово притежание. „Толкова ме мразеха, когато излязох от панделата“, признава той. Отдава отношението на феновете на това, че на всички е било ясно колко силно жадува за възмездие. „Смятах, че всички ме засипват с лайна и се отнасят зле с мен, докато бях в затвора“ – припомня си боксьорът. Разбира се, това го вбесявало, защото както всеки мъж с голямо его, той едва ли би искал да се отнасят с него по подобен начин – с пълна липса на уважение.

„А когато започна битката, го удрях по корпуса, чух, че той усеща този удар, но после усетих неговата сила, майната му. Мислех си това: „Е, по дяволите бъди себе си!“.

Битката продължила с атака от страна на Майк, който успял да удари няколко пъти противника, но след един от пропуснатите удари се озовава на пода. Докато чува как реферът отброява, той си казал:  „Майната ти боклук! Да, наистина теглих една псувня – признава Тайсън. „След това отидох до ъгъла и си казах: “Е, вече е време да започнем да се бием.”

Мачът продължил, но той загубил ритъм и усетил как краката му започват да отстъпват. Опитал се да овладее ситуацията, но  не му се получило.  „По дяволите, вече бях готов да го ухапя още тогава. “, саркастично завършва разказа си Майк.

Майк Тайсън с вълнуващ разказ за Холифийлд 2

Майк Тайсън с вълнуващ разказ за Холифийлд 5