google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият световен шампион в тежка категория Майк Тайсън вдигна изключителен шум около завръщането си на професионалния ринг. През последните няколко седмици Динозавъра публикува поредица от видеа, в които личи, че се намира в много добра форма, въпреки сериозните 53 години зад гърба си. Офертите не закъсняха – Тайсън получи възможност да се бие за над 20 милиона долара в организация, която провежда битки без ръкавици, както и да направи бърз милион в Австралия в демонстративен двубой срещу местна ръгби звезда. След това пък се появиха и доскоро активни бойци, които афишираха, че с тях са водени преговори за двубои. Един от тях е бившят шампион в смесените бойни изкуства Тито Ортиз. През последните дни обаче в публичното пространство циркулира още едно име, на което си струва да обърнем внимание – бразилската легенда на PRIDE  и UFC Вандерлей Силва.

Бившият шампион на UFC Вандерлей Силва обяви, че с него са се свързали хора, които са проучили възможността Силва да се изправи срещу Железния. Те били представители именно на организацията ангажирана с битки без ръкавици – BKFC. По думите на Вандерлей компанията му е предложила 10 милиона долара, за да излезе в битка с голи ръце срещу бившия световен шампион по бокс. Наскоро Дейвид Фелдман, който е президент на организацията сподели, че ще даде над $20 милиона на Железния Майк за битката със Силва. Явно има прогрес, защото 43-годишния бразилец веднага е приел офертата на Фелдман и сега всичко е в ръцете на Тайсън, който тренира здраво и иска да се върне на ринга.

“Предложиха ми битка с Майк Тайсън за $10 милиона долара и процент от продадените платени гледания. Веднага приех боя”, обяви Вандерлей.

Това, което знаем към момента е, че Тайсън афишира намерение за завръщане с идеята да подпомогне слабите и нуждаещи се хора. Подобен хонорар без съмнение си струва да бъде добре обмислен. Що се отнася до Силва, бразилецът не е активен през последните няколко години. Вандерлей имаше зашеметяваща кариера в най-големите ММА организации в света и остана в историята като един от най-офанзивните бойци в своята категория. Двубоят определено има логика, но предстоят много въпроси за разрешаване преди фенове, организация, а и самите бойци да бъдат сигурни в неговото провеждане. На този етап Тайсън все още не е коментирал тази възможност.

Вижте и инфографика, която обобщава характеристиките на двамата бойци:

Майк Тайсън срещу Вандерлей Силва за милиони? (ИНФОГРАФИКА) 1