Майкъл Кийн – играчът, който може да подсили защитата на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Според съобщения в испанската преса, Барселона се интересува от привличането на звездата на Евертън Майкъл Кийн в опит да засили защитата си. В доклада се посочва, че новият мениджър на Барселона Роналд Куман, който е купил Кийн от Бърнли по време на престоя си в Евертън, ще се опита да вземе английския национал и на “Камп Ноу”.

Кой е Майкъл Кийн?

Роден в Англия, Кийн се издигна в младежкия тим на Манчестър Юнайтед и спечели титлата на U21 Висшата лига през сезон 2012/13. Той обаче не можа да запише повече от 5 участия за английските гиганти и след няколко пращания под наем, Кийн беше продаден на Бърнли през януари 2015 г.

Той изигра над 100 мача за Бърнли по време на престоя си от 2.5 г. в клуба, преди да се присъедини към Евертън. Кийн се утвърди като ключов играч на “карамелите” и през последните няколко години беше последователен. Впечатляващото му представяне също му спечели повиквателна за английския национален отбор и до този момент е изиграл 10 мача за Англия.

Защо Барселона се нуждае от Кийн?

Каталунците са противоречиви през цялата кампания; с изключение на техния звезден нападтел Лионел Меси. И от основните причини за слабите резултати този сезон е липсата на стабилна игра в защита. Те бяха победени с 8-2 от Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионската лига и също завършиха на 2ро място в класирането в Ла Лига. И е ясно, че клубът трябва да направи няколко промени. В момента те имат само трима централни защитници. Клеман Ленгле и Жерар Пике са редовни титуляри, но представянето им е колебливо. Победителят в Световната купа Самуел Умтити пък често е контузен.

Жан-Клер Тодибо и Роналд Араухо са другите двама централни защитници, но нито един от тях не е използван редовно. Затова Барселона трябва да се подсили в центъра на защитата. В това отношение изглежда правилно да се привлече Кийн. Англичанинът беше последователен през последните няколко години и е важна част от защитата на Евертън. Той записа 34 мача през сезон 2019/20 и може да бъде подходящ вариант за гигантите от Ла Лига.

Освен това той вече е работил с Куман по време на съвместното им време в Евертън и може да бъде полезно допълнение към отбора. Той има над 300 мача в кариерата и може да се разглежда като бъдещето на защитата на Барселона, ако успее да повтори добрата форма, която показа в последно време.