Майкъла: Бием Лудогорец в Разград и ставаме шампиони!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако "орлите" загубят дербито, Дамбраускас си тръгва след 5 кръга"

Бившият футболист на ЦСКА и директор на „Армията“ Георги Илиев-Майкъла даде своята прогноза пред  „Тема Спорт“ за крайния изход в дербито с Лудогорец. Той е на мнение, че успех в Разград тази седмица ще гарантира титлата за тима на Бруно Акрапович. Майкъла направи коментар и за събитията около собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, които взеха решение да се оттеглят от клуба.

Г-н Илиев, какво очаквате от битката Лудогорец ЦСКА, след като разликата вече е само три точки?
– Ще ги бием. ЦСКА е по-доб­рият отбор и ще спечели, ма­кар че няма да е никак лесно.

Според вас, важността на този мач ще измести ли поне през тази седмица фокуса от обявеното намерение за от­тегляне на собствениците на ЦСКА?
– Би трябвало. През послед­ните години точно когато ЦСКА е най-силен и са в ред не­щата, винаги става някакъв “инцидент” и се вкарва напре­жение в клуба. Сега стана също­то. Не го разбирам как се полу­чава вече 3-4 пъти така. Тъкмо отборът е готов да стане шампион, да свали Лудогорец, и се завърта някаква интрига. По мое време стана два пъти. Се­га имаме най-добрия отбор и треньор и изведнъж писмо от феновете, което за мен обаче не е основното, че да напрегне Гриша Ганчев толкова.

Възможно ли е тези ката­клизми да консолидираха и мотивираха допълнително отбора при победата над Черно море?
– Не, точно обратното, ви­дяхте колко труден стана ма­чът. Но официално Ганчев ни­къде не е излязъл да каже, че на­пуска. Собственикът трябва да го направи лично, да излезе пред журналистите и да заяви: “Да, наистина се отказвам”. Си­туацията от миналата седми­ца действа немотивиращо за отбора и се отразява – Черно море ни надиграха през първо­то полувреме. И добре, че вка­рахме този гол, който падна от нищото. Трябва да се отче­те доброто центриране на Тиаго и великолепното отигра-ване с глава на Кайседо. Но ЦСКА нямаше голови положе­ния. Неяснотата какво ще се случи не мисля, че мотивира отбора, точно обратното -демотивира го и това си про­лича на терена.

Изненада ли ви, че разлика­та падна на 3 точки и че Лу­догорец загуби на “Лаута”?
– Не, изобщо. Лудогорец зак­ъсняха много със смяната на по­не 5-6 играчи от отбора. Зато­ва казвам, че сега е моментът ЦСКА да вземе купата и да ста­не шампион. То натам и оти­ват нещата.

Какво видяхте в последния кръг в спортно-технически аспект от разградчани и от армейците?
-Лудогорец традиционно не игра добре. В последно време не се представят на ниво. Пре­ди това Етър бяха избрали бе­зобразно грешна тактика – тръгнаха да се надиграват и затова получиха 6 гола. Голе­мият проблем на разградчани е, че защитата им е много слаба. Дори Етър изпусна три голови положения там. И ЦСКА трябва да се възползва от това, защо­то те закъсняха да си оправят отбраната. А един отбор се гради от вратаря и защитата. Затова ние трябва да го изпол­зваме – имаме добри нападате­ли и спокойно можем да бием Лудогорец в Разград. Шансове­те са 70:30 в полза на ЦСКА.

Как ви се стори Кайседо срещу Черно море?
– Нищо особено не видях ос­вен гола му. Но нека минат още няколко мача.

Кайседо обаче вкарва, поне засега…
-Да, вкарва. Едно положение имаше и го реализира, което е много важно. Но и Coy започна да вкарва при този треньор. Нека не ги сравняваме. Каче­ствено и двамата са отлични футболисти. Добър ход на Стойчо Стоилов, мисля, че той го е довел, както и на спортно-техническото ръко­водство.

Къде ще се реши дербито в Разград чисто тактически и игрово?
– Между тяхната объркана защита и нашето добро напа­дение и халфове. Разчитам, че треньорът ще вкара ред, как­то вече го прави и то си личи.

Плюс ли е по-големият опит на Акрапович в българ­ското първенство спрямо но­водошлия през зимата Дамбраускас?
– Важно е, че Бруно знае как да взима дербита. Ключово е да бием Лудогорец, Локо Пд и Левски. Дербитата правят го­лемия отбор. Лудогорец смени­ха много треньори и нищо не става. Те трябва да сменят играчи. Проблемът там е, че махнаха Методи Томанов -един професионалист, корек­тен човек, който водеше от­лични играчи. Но това е дерби – бием ги, стават нула точки разлика и шампионатът започ­ва отначало.

Ще издържи ли ЦСКА в по­добна битка?
-Да. Бием ли там, и ставаме шампиони. Желая успех на ЦСКА. Лудогорец ще се възста­нови – там имат великолепно ръководство, няма да чакат да продължи спадът дълго. Ако червените ги бият, ще сменят треньора след 5 кръга.

Очаквате ли удари под кръ­ста през седмицата?
– Не. Очаквам да се потвър­ди онова, което всички желаем – Гриша Ганчев да остане в ЦСКА. Защото той е добър управленец, знае да създава шампиони и никога не се преда­ва, феновете приемат онзи, който бие.

Дали евентуална победа в Разград ще наклони везните в решението му?
– Не, той трябва сам да е убеден, че трябва да остане. Но и да разбере друго – че фено­вете имат мнение, не можеш да им налагаш твоето. А то се решава само от победите. Но Ганчев е много сериозен човек, той е казал, че ще направи ЦСКА шампион, и за мен тимът ще стане първи тази го­дини. И двамата с Инджов ще останат в клуба.

За финал прогнозата ви за мача 8 събота?
– 2:1 за ЦСКА.