Майорка спря победната серия на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците записаха второ реми за сезона след 2:2 на стадион "Иберостар"

Отборите на Майорка и Барселона направиха реми 2:2 в среща от седмия кръг на испанската Ла Лига. Ведат Мурики и Абдон Пратс отбелязаха попаденията за “червено-черните”, докато точни за Барса бяха Рафиня и Фермин Лопес.

Със спечелената точка Барса вече има 17 пункта в актива си и поведе в класирането с точка пред Жирона. Тимът на Майорка пък е на 15-ата позиция с 6 пункта. Домакините изиграха доста добър двубой и може да съжаляват, че не спечелиха пред своите фенове.

Майорка започна силно срещата и поведе в 8-ата минута. Ведат Мурики с прецизен удар с левия крак вкара за 1:0.

В 18-ата минута удар на Антонио Санчес бе спасен от вратаря на гостите. Малко след това Жоао Феликс бе близо до изравнителен гол за каталунците.

Барселона натисна съперника в търсене на гола. В 41-вата минута Рафиня вкара красиво попадение с шут извън наказателното поле – 1:1.

Майорка обаче отново излезе напред в резултата чрез Абдон Пратс в добавеното време и се прибра на почивка с аванс от едно попадение – 2:1.

В 52-рата минута Тер Стеген се намеси добре при удар на Ведат Мурики с глава. Малко след това Дани Родригес от състава на домакините също пропусна да отбележи.

В 74-ата минута Барселона изравни резултата. Резервата Фермин Лопес се разписа с прецизен шут с десния крак – 2:2.

Това реми сложи край на серията от шест поредни победи на каталунския гранд. В следващия си мач Барселона ще се изправи срещу Севиля на 29 септември у дома.