Малдини потвърди: Пътищата ни с Донарума се разделят
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Хората понякога не осъзнават какво означава да си професионалист"

Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума ще напусне клуба, за което потвърди и техническият директор на „росонерите“ – Паоло Малдини. 22-годишният страж отказа офертите на клубното ръководство и си тръгва като свободен агент. Милан вече си намери заместник на Донарума в лицето на вратаря на Лил Майк Менян, който ще струва на “росонерите” 13 милиона евро.

“Хората понякога не осъзнават какво означава да си професионалист. Той не е показал липса на уважение. Мисля, че трябва да благодарим на всички играчи, които имаха принос за този невероятен сезон. Джиджо беше лидер и често бе капитан. Той беше главен герой през този сезон. Знам, че е трудно да се осъзнае, но вече е много трудно да намериш играчи, които започват кариерата си с един отбор и остават в него до края. Трябва да уважаваме тези, които са дали толкова много на Милан. Пътищата ни се разделят. Мога само да му пожелая всичко най-добро”, споделя Малдини.

За първия отбор на Милан Донарума има 215 мача. Ювентус, Барселона и Манчестър Юнайтед са сред опциите на вратаря да продължи кариерата си.