Малдини вече не е бил нужен на Милан според президента на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата не успя да се раздели с любимия си клуб по най-добрия възможен начин

Бившият футболист и директор на Милан Паоло Малдини бе уволнен наскоро от собственика на клуба Гери Кардинале. Днес босът бе защитен от президента на клуба Паоло Скарони, а Малдини бе заклеймен като ненужен.

“Всички ние бяхме в отлични взаимоотношения с Паоло Малдини, който е джентълмен, привързан към Милан, като той направи добри неща за клуба. Ние обаче следваме по-иновативен модел, поне за Италия, в ръководенето на клуб. Това ни кара да възприемаме всички дейности като колегиални, работим като екип. Това е организационен модел, за който нашият главен акционер много го е грижа. Нека не забравяме, че той е спортен специалист и е имал успехи в своите начинания. Така че, когато предложи нещо, ние много внимаваме, тъй като той ни представя иновативни неща. Усетихме, че Паоло не се чувстваше добре в цялата тази организация, и затова, когато на някого не му е комфортно, по-добре е пътищата ни да се разделят”, започна Скарони пред “Кориере дела Сера”.

Нормално е играчите да са натъжени, но, от друга страна, те са професионалисти и са свикнали да има промени, като ще разберат, че това беше направено с целта да се подобрим. Ще им обясним точно това. Определено е вярно, че Малдини имаше определено въздействие при преговорите с футболистите и до днес съм му благодарен за това, но също така трябва да кажа, и се надявам да не прозвучи като неблагодарност, че в момента не се нуждаем толкова от него”, добави той.