google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фил Фоудън с 32-и гол във Висшата лига

Шампионът Манчестър Сити съкрати изоставането от върха на класирането във Висшата лига на две точки след солидна победа с 2:0 над бойкия Нюкасъл в обедния съботен мач от програмата на английския елитен ешелон.

Арсенал продължава да оглавява таблицата с 60 точки, две повече от Гражданите, които са играли и мач повече.

По-късно днес Артилеристите приемат предпоследния Борнемут и ще имат възможност да възстановят аванса си пред формацията на Пеп Гуардиола.

Възродилият се Нюкасъл за пореден път демонстрира висока класа, но в крайна сметка остана с празни ръце и продължава да е пети в подреждането.

В герой за Сити се превърна находчивият Фил Фоудън, който постави началото на триумфа, разписвайки се след брилянта солова акция четвърт час след началото на мача, след която стражът на Свраките Ник Поуп застина безпомощно.

С гола си Фодън вече има в актива си 32 попадения във Висшата лига, а това го прави най-резултатния футболист в английския елит сред родените през новия век.

След него в своеобразната класация се нареждат норвежкият му съотборник Ерлинг Холанд и головата сензация на Арсенал Букайо Сака – с по 27 точни завършващи удара.

Интригата в дуела сякаш угасна в средата на второто полувреме, когато Бернардо Силва – заменил само няколко минути преди това Кевин де Бройне, дублира аванса на домакините.