Ман Сити изпусна победата срещу Кристъл Палас в последните секунди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" имаха аванс от 2 гола в срещата, но взеха само точка на "Етихад"

Отборите на Манчестър Сити и Кристъл Палас завършиха наравно 2:2 в среща от 17-ия кръг на Висшата лига. “Гражданите” изпуснаха важни точки в битката за титлата. Тимът на Пеп Гуардиола имаше аванс от два гола в срещата, но “орлите” взеха точка от двубоя с късен изравнителен гол на Майкъл Олис от дузпа.

След това реми тимът на Ман Сити има 34 точки на 4-ото място в класирането на Висшата лига. “Гражданите” са на три точки зад лидера Арсенал. Кристъл Палас събра 17 точки и е на 15-ото място в таблицата.

Ман Сити поведе в срещата с попадение на Джак Грийлиш в 24-ата минута. “Небесносините” се прибраха на почивка с гол преднина.

През второто полувреме “гражданите” се представиха по-слабо. Все пак те поведоха с 2:0 с попадение на младия защитник Рико Люис в 54-ата минута. За 19-годишния бранител това бе първи гол във Висшата лига.

В 76-ата минута Жан Матета намали резултата – 2:1. В третата минута на добавеното време Фил Фодън извърши нарушение срещу Матета в пеналта на домакините. Майкъл Олис бе безпогрешен и донесе точка на своя тим – 2:2.

В друга среща от Висшата лига днес, тимът на Челси постигна очаквана победа с 2:0 у дома над Шефилд Юнайтед. ‘Сините’ вкараха две попадения през второто полувреме чрез Коул Палмър и Николас Джаксън.