Ман Сити прегази Брайтън, Стърлинг блесна с хет-трик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити показа, че разполага със сериозна офанзивна мощ дори в отсъствието на Серхио Агуеро, разгромявайки бледия Брайтън с 5:0 при гостуването на южния английски бряг.

Статистиците побързаха да обявят, че това беше 32-ата победа на Сити с 4 или повече гола, откакто начело на тима застана Пеп Гуардиола в началото на сезон 2016/2017. Никой друг отбор не може да се похвали с подобно постижение.

С три попадения срещу Чайките се отчете Рахийм Стърлинг, а точни също бяха Габриел Жесус – със своя 20-и гол във всички турнири през този сезон и Бернардо Силва.

Успехът над Брайтън дойде два дни преди Сити да разбере дали отборът ще бъде допуснат до участие в Шампионската лига идния сезон. В понеделник тимът от “Етихад” ще научи решението на Арбитражния съд в Лозана след контестацията на забраната за участие в евротурнирите за две години

Гуардиола направи шест рокади в сравнение със стартовата си единайсеторка в предишния мач, залагайки като титуляри на Стърлинг, Кайл Уокър, Ерик Гарсия, Бенжамен Менди, Бернардо Силва и Аймерик Лапорт.

Стърлинг постави началото на головата фиеста с плътен шут от 20 метра в средата на първата част. Малко преди антракта Родри насочи с глава топката към вратата на Матю Райън, а Жесус протегна крак и от съвсем близко разстояние дублира аванса на Гражданите.

Осем минути след подновяването на играта Стърлинг бе точен за втори път, поразявайки целта с уверен удар с глава след центриране отдясно на Рияд Марез.

Съвсем скоро след това Бернардо Силва шутира от границата на наказателното поле, Райън не успя да улови топката, а след последвалото разбъркване Силва се оказа на точното място в точния момент, за да търкулне топката зад голлинията – 0:4.

Крайният резултат бе оформен девет минути преди края, когато Стърлинг се възползва от комично неразбирателство между Райън и Адам Уебстър и макар и почти легнал на тревата реализира 27-ото си попадение във всички надпревари през сезона.

Три кръга преди края на надпреварата в Премиър Лийг Ман Сити вече е със 72 точки и си гарантира, че ще завърши на второ място. В момента Небесно-сините изостават с 21 пункта зад шампиона Ливърпул.

В сряда Гражданите са домакини на Борнемут, а на 21 юли гостуват на Уотфорд. В последния кръг хората на Гуардиола приемат на “Етихад” вече изпадналия Норич.