Ман Сити с класика срещу Марсилия за втори пореден успех в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" са убедителен лидер в група С след лесна победа на "Стад Велодром"

Манчестър Сити записа втора поредна победа в Шампионска лига, след като надигра Олимпик Марсилия с 3:0 като гост в среща от група С на турнира. Попаденията за “небесносините” отбелязаха Феран Торес, Илкай Гюндоган и Рахим Стърлинг.

С този си успех “гражданите” събраха 6 точки и са на върха в групата, докато тимът на Порто е втори с 3 точки, колкото има и третият Олимпиакос. Марсилия пък остана на дъното на групата без актив, след като загуби първия си мач срещу Олимпиакос с 0;1.

Предвид липсата на Серхио Агуеро и Габриел Жезус поради контузии, наставникът на Ман Сити Пеп Гуардиола заложи на Стърлинг и Фил Фодън на върха на атаката, а зад тях действаше Де Бройне. Като титуляри в средата на терена за “гражданите” започнаха Торес, Родри и Гюндоган, а в защита пред вратаря Едерсон действаха Зинченко, Лаапорт, Диаш и Уокър.

Двубоят на “Стад Велодром” започна във високо темпо с атаки към двете врати. Манчестър Сити откри резултата в 18-ата минута, след като Кевин де Бройне комбинира с Феран Торес и бившият футболист на Валенсия порази вратата на съперника – 0:1.

Четири минути след това Еймерик Лапорт имаше добър шанс за второ попадение за госите, но ударът му бе спасен от Стив Манданда. През цялото първо полувреме Ман Сити бе доста по-добрият отбор и създаваше атака след атака. В 35-ата минута Олександър Зинченко бе много близо до попадението, но ударът му мина покрай десния страничен стълб.

Десет минути след подновяването на играта Марсилия можеше да изравни след страхотно изпълнение на Флориан Товен, но ударът му бе спасен от Едерсон. Домакините стигнаха само до корнер, а след негвото изпълнение нямаше заплаха за вратата на английския отбор.

В 77-ата минута гостите сложиха точка на спора с попадение на Илкай Гюндоган. Полузащитникът на Сити се разписа с прецизен удар и подсигури успеха на своя тим.

Успехът на Сити стана още по-изразителен в 81-вата минута, когато Рахим Стърлинг се разписа за трети път в мрежата на Манданда. Английският национал не бе вкарвал в два поредни мача, като за последно се разписа при успеха с 1:0 над Арсенал на 17 октомври.