Ман Сити с рутинна победа срещу Шефилд Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" се доближиха на две точки до първото място

Манчестър Сити постигна очаквана победа над Шефилд Юнайтед с резултат 2:0 на “Етихад Стейдиъм”. Попаденията за “гражданите” отбелязаха Родри и Хулиан Алварес.

С този успех тимът на Пеп Гуардиола събра 40 точки и заема 3-ото място в класирането, докато Шефилд Юнайтед е на 20-ата позиция в таблицата с актив от 9 пункта.

Ман Сити създаде доста положения пред вратата на съперника преди почивката, като вкара само едно попадение. Точен бе халфът Родри в 14-ата минута след асистенция на Фил Фоудън.

През втората част Хулиан Алварес се възползва от ново подаване на Фоудън и вкара за 2:0 в 61-вата минута. Ман Сити отправи близо 20 удара към вратата на съперника в хода на мача, но не вкара повече от два гола.

Шефилд Юнайтед имаше 1-2 ситуации пред вратата на “гражданите”, но Едерсон не бе сериозно тестван. “Остриетата” бяха тотално надиграни и имаха само около 19% притежание на топката в срещата.

В друга среща от Висшата лига днес, тимът на Астън Вила постигна драматичен успех над Бърнли у дома с 3:2. Гостите играха близо цяло второ полувреме с човек по-малко, но се противопоставиха сериозно на “виланите”. Астън Вила стигна до победата с попадение на Дъглас Луис в 89-ата минута.