Ман Сити се спаси в последната секунда срещу Арсенал с 10 души
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Гражданите“ вкараха в допълнителното време, за да избегнат загуба от „Артилеристите“.

Манчестър Сити и Арсенал завършиха наравно 2-2 на „Етихад“ като „Артилеристите“ играха цяло второ полувреме с човек по-малко и водеха до 97мата минута, но допуснаха грешка в последната атака на „Небесносините“, които избегнаха поражението.

Първото полувреме между Ман Сити и Арсенал ни предложи повече отколкото дори сме очаквали. След само 9 минути игра, „Небесносините“ откриха резултата след чудесна асистенция от Савиньо, който откри Ерлинг Холанд напълно непокрит и той навлезе в наказателното поле и разстеля Давид Рая.

В 21вата минута играчите на Пеп Гуардиола претърпяха удар, защото Родри получи контузия и беше принудително заменен от Ковачич. Това се отрази на играта и само 1 минута по-късно, „Артилеристите“ изравниха резултата след феноменален гол от новото лятно попълнение Рикардо Калафиори, който се разписа в първия си двубой като титуляр във Висшата лига.

В добавеното време на първата част, футболистите на Микел Артета стигнаха до преднина в резултата след чудесно центриране от Сака от корнер, който намери Габриел, който надигра Уолкър във въздуха и вкара.

Имаше време обаче за още драма в добавеното време, защото Леандро Тросар получи втори жълт картон за изритване на топката и остави гостите с човек по-малко.

През второто полувреме Арсенал се защитаваше безпогрешно до почти последния момент, когато в добавеното време Манчестър Сити получи правото да изпълни ъглов удар и го направиха бързо като се получи карамбол в наказателното поле и Джон Стоунс вкара в 98мата минута, за да оформи крайното 2-2.