Ман Сити срази Лийдс на “Елън Роуд”, Холанд продължава да бележи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд вече има 20 гола във Висшата лига, отбелязани в 14 мача

Манчестър Сити спечели гостуването си на Лийдс с 3:1 в последния двубой от 17-ия кръг на Висшата лига. Ерлинг Холанд реализира две попадения за успеха на “гражданите”, а един гол вкара Родри. Точне за домакините бе Паскал Струйк в края на мача.

Така Ман Сити се завърна на пет точки зад лидера Арсенал, който триумфира с 3:1 над Уест Хем след обрат преди два дни. Отборът на Пеп Гуардиола изигра силен двубой на “Елън Роуд” и не остави шансове на своя съперник, макар да имаше проблеми до отбелязването на първия гол.

Още в началните секунди вратарят на домакините Мелие трябваше да спасява удар на Ерлинг Холанд. В 7-ата минута шут на Де Бройне премина покрай вратата на “белите”.

Ман Сити имаше пълен контрол върху събитията на терена на “Елън Роуд”. В 31-вата минута Холанд пропусна нова възможност, след като Мелие отново го разочарова.

В края на първото полувреме тимът на Пеп Гуардиола поведе в резултата. Удар на Марез бе спасен от Мелие, като топката попадна в Родри и халфът се разписа за 0:1.

Шест минути след подновяването на играта Ман Сити вкара второ попадение. Джак Грийлиш комбинира с Ерлинг Холанд, който този път преодоля стража на Лийдс – 0:2.

В 64-ата минута норвежката голова машина се разписа са втори път в мача. Холанд отново получи пас от Грийлиш и с прецизен удар вкара за 0:3, слагайки точка на спора. Това бе 20-ия гол на Ерлинг Холанд във Висшата лига през сезон 2022/23.

В заключителните минути на мача Лийдс показа по-добър футбол и заслужено вкара почетен гол чрез Паскал Струйк, който се възползва от подаване на Сам Грийнууд.

В следващия кръг Ман Сити приема Евертън на 31 декември, докато Лийдс гостува на Нюкасъл в същия ден.