google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" се прицелиха в Усман Диоманде от Спортинг Лисабон

Според португалското издание A Bola, Манчестър Сити и Арсенал имат голямо желание да привлекат Усман Диоманде в своите редици. 19-годишният защитник напоследък е в сензационна форма и двата английски клуба следят отблизо национала на Кот д’Ивоар.

Диоманде премина през редиците на датския Мидтиланд, преди да се присъедини към Спортинг Лисабон през януари тази година. Той става все по-силен, след като се премести на “Ещадио Жозе Алваладе”. 9-годишният защитник вече натрупа 23 мача за първия отбор на португалския клуб и дори е допринесъл за четири попадения. Той завърши сезон 2022/23 в чудесна форма и продължи пс добрите си изяви през новия сезон. Ключова част от плановете на Рубен Аморим, той вече участва в шест мача този сезон и също така има три гола на сметката си, което е страхотно за централен бранител.

Националът на Кот д’Ивоар успя да се наложи доста бързо в Спортинг, а впечатляващите му изяви привлякоха окото на някои от най-големите клубове в световния футбол. Манчестър Сити и Арсенал се интересуват от 19-годишния футболист и ще съперничат за подписа му през 2024 г.

Манчестър Сити винаги търси изключителни таланти и Диоманде изглежда е сред целите им. Защитникът на Спортинг може да бъде страхотно попълнение в техните редици в дългосрочен план. Междувременно Арсенал е отбор, изграден около някои от най-добрите млади таланти в световния футбол, а 19-годишният играч ще бъде страхотна опция за Микел Артета.