google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският халф Пол Погба не е на разположение на Оле Гунар Солскяер откакто се завърна от международното си задължение по-рано този месец

Треньорът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер споделя, че силата на отбора му го поставя пред дилеми за селекцията на състава всяка седмица, но Пол Погба няма да участва в вземането на решения този уикенд, тъй като халфът продължава да бъде аут поради контузия.

Френският национал игра три пъти по време на международната пауза, но не попадна в състава на Юнайтед в нито един от двата си мача, тъй като се завърна с травма след мачовете за родината си. Солскяер потвърди, че полузащитникът има контузия на глезена, която е различна от проблема, заради който не участва в двубоите на “червените дяволи” през по-голямата част от миналата кампания.

“Скот МакТоминай и Пол Погба не тренираха тази сутрин, така че изглежда много малко вероятно да играят през уикенда”, каза Солскяер в пресконференцията си преди мача.

Маркъс Рашфорд, Виктор Линдельоф и Аарън Уан-Бисака участваха в тренировките и ще са на линия а, Джеси Лингард се е върнал от изолационния си период и е тренирал няколко дни, докато Фил Джоунс е еут до Коледа”, добави треньорът на Ман Юнайтед.

Въпреки нарастващия списък с контузени играчи, Солскяер заяви, че е доволен от състава си и призна, че има проблеми с избора на стартовите 11 преди мача.

“Чувствам се много щастлив от отбора си”, каза мениджърът на Юнайтед. „Укрепваме, всяка седмица имам проблеми с отбор от 18 души: кого да оставя на пейката? В добра позиция сме.”

Двама играчи, които биха могли да се борят за първите си стартове във Висшата лига за Юнайтед, са Единсон Кавани и Дони ван де Беекк. И двамата играха добре в средата на седмицата в Шампионската лига и са готови за визитата на “Сейнт Мери Стейдиъм”.

Юнайтед отива в Саутхемптън, за да запише четири поредни победи във всички състезания, а норвежкият мениджър се надява да види подобрение в сравнение с двата мача срещу “светците” през миналия сезон, като “червените дяволи” записаха две равенства.