Ман Юнайтед хвана влакa за Шампионската лига след победа в Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед изкова безценна победа с 2:0 при гостуването на Лестър в последния кръг на Висшата лига, за да грабне последната английска виза за надпреварата в Шампионската лига през следващия сезон.

Хората на Оле Гунар Солскяер финишираха на 3-та позиция в крайното класиране с 66 точки, с три повече от останалия пети Лестър, който през по-голямата част от кампанията бе неизменно сред Топ 4.

Челси надигра Уллвърхямптън с 2:0 и зае четвъртото място във финалната таблица, също завършвайки с 66 точки.

Бруно Фернандеш наклони везните в полза на Червените дяволи в 70-ата минута, когато превърна отсъдената дузпа за нарушение на Джони Евънс срещу Антони Марсиал в наказателното поле на Лисиците.

Ман Юнайтед хвана влакa за Шампионската лига след победа в Лестър 1

Статистиците на Острова пък побързаха да отбележат, че това бе 14-ия единайсетметров удар в полза на Юнайтед през този сезон.

Босът на Лестър Брендън Роджърс необяснимо заложи на прекалено предпазлив подход, имайки предвид че единствено трите точки в двубоя щяха да осигурят квота за Шампионската лига за неговите момчета.

Възползвайки се от плахите действия на своите опоненти Юнайтед се чувстваше прекалено комфортно на игралното поле и твърде лесно достигаше в опасна близост до вратата на Каспер Шмайхел.

Фернандеш прати топката във вратата на датския страж на Лестър и преди почивката след чудесно извеждащо подаване на Погба. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада.

Ман Юнайтед хвана влакa за Шампионската лига след победа в Лестър 2

След гола на португалеца Роджърс опита да промени развоя на срещата, включвайки в игра неочаквано оставения на скамейката Харви Барнс, Денис Прет и Демарай Грей.

Именно Барнс почти изравни резултата, съвсем скоро след като се появи на терена, а удобен шанс имаше и Грей, чийто удар бе блокиран.

В минутите след гола Лестър имаше осезаемо предимство във владеенето на топката – 75%-25%, но Червените дяволи удържаха крехкия си аванс.

В самия край на срещата Лестър остана в намален състав, след като Евънс получи втори жълт картон за груб фаул срещу Скот Мактомини.

В седмата минута на добавеното време пък Джеси Лингард се възползва от хаоса в редиците на Лестър, за да фиксира крайния резултат с първото си попадение от януари насам.