Ман Юнайтед и Ливърпул в битка за Дайо Упамекано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на РБ Лайпциг е желан от най-големите клубове в Англия

Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще влезнат в битка на трансферния пазар за централния бранител на РБ Лайпциг Дайо Упамекано, съобщава „Mirror“. Откупната клауза на френския защитник е на стойност от 38 милиона паунда, като тя ще стане активна от лятото.

Наставникът на шампионите Юрген Клоп вижда в лицето на 23-годишния защитник идеалният партньор на Върджил ван Дайк в центъра на защитата. Според някои информации, “червените“ не разполагат с достатъчно средства за трансфера на Упамекано през януари и смятат да отправят оферта за защитника през лятото, когато клаузата му ще стане активна.

Друг от грандовете в Англия – Ман Юнайтед, пък е готов да направи оферта за централния бранител още през януари, като по този начин ще спечели битката с Ливърпул за подписа на защитника. “Червените дяволи” обаче ще трябва да платят по-голяма сума, за да го привлекат още сега.

Тимовете на Челси и Байерн Мюнхен също имат сериозен интерес към Упамекано, но не са сред фаворитите за подписа на защитника на РБ Лайпциг.