Ман Юнайтед и Ман Сити ще спорят за звездата на Вила през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са готови да направят оферта за капитана на Астън Вила Джак Грилйиш през зимния трансферен прозорец

Според информация на Daily Mirror, Астън Вила се подготвя за януарски оферти за капитана си Джак Грийлиш. Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са готови да се обърнат към бирмингамци заради възможността за трансфер в януарския трансферен прозорец, а Ливърпул се дистанцира от слуховете, които ги свързват с английския национал.

Джак Грийлиш стана едно от най-горещите имена във Висшата лига след 18 месеца сензационни представяния за Астън Вила. Сега капитанът на клуба от Вила Парк е най-влиятелната фигура за тима от Мидландс, който се възползва от неговия блясък и сега се надява да завърши този сезон в горната половина на таблицата. В 13 участия във всички състезания досега през този сезон, Грийлиш има 6 гола и 7 асистенции. Блестящите му изяви за Астън Вила също му донесоха място в английския национален отбор, като неизменно привличаше интереса на някои от най-големите английски клубове, най-вече Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Тимът на Манчестър Юнайтед всъщност беше силно свързан с трансфер на Грийлиш и през летния трансферен прозорец. Нежеланието им да платят откупната му клауза от 80 милиона британски лири означаваше, че евентуална сделка няма как да се осъществи. Блестящият старт на Грийлиш в кампанията 2020/21 все пак отново ще накара Манчестър Юнайтед да се бори за футболиста.

Маркъс Рашфорд е затвърдилсвоето място на лявото крило и Грийлиш няма как да измести Бруно Фернандеш в центъра на терена, но изглежда, че Оле Гунар Солскяер може да направи допълнителна опция в атака, като се има предвид, че Антъни Марсиал не е на висота през този сезон. Тук идва мястото на Грийлиш и неговата креативност го превръщат в много важна трансферна цел за Манчестър Юнайтед, който също се изправя пред конкуренция на Манчестър Сити.

Интересът от страна на Манчестър Сити има голям смисъл, като се има предвид, че бившите шампиони във Висшата лига имат трудности пред гола през този сезон. Докато Кевин Де Брюйн остава най-силният футболист на “гражданите”, тези пред него не са на висота, а Агуеро страда от контузия, така че Пеп Гуардиола иска капитана на Астън Вила на “Етихад”, тъй като има нужда от нов играч в офанзивен план.