Ман Юнайтед излиза срещу Копенхаген за първа победа в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" нямат право на повече грешни стъпки в турнира

Решен да не напусне надпреварата в груповата фаза, отборът на Манчестър Юнайтед ще се стреми да си осигури ценни три точки, когато тази вечер посрещне Копенхаген за мач от третия кръг на Група А в Шампионската лига.

Изненадващо или не, Манчестър Юнайтед е твърдо на дъното на класирането на група А с нула точки след първите два мача в този престижен турнир. Въпреки че отборът на Ерик тен Хаг може би очаквано загуби от най-силния в Бундеслигата Байерн Мюнхен с 3:4, няма съмнение, че червеният сигнал беше задействан след изненадващото им поражение с 2:3 у дома от турския гигант Галатасарай. След като са без актив до момента, Червените дяволи знаят, че вече не могат да си позволяват грешки, тъй като това потенциално може да доведе до ранно отпадане от Шампионска лига.

След жребия в група А на турнира мнозина смятаха датския Копенхаген за явен аутсайдер. Въпреки това, Копенхаген изпрати ясно послание в първите два мача от Шампионската лига, че не трябва да бъде отписван. За съжаление късметът не бе на тяхна страна, въпреки че показаха характер и борбен дух. Всъщност “лъвовете” пропиляха два гола преднина, за да се задоволят с равенство 2:2 срещу Галатасарай в началото, а подобна съдба ги сполетя и през втория кръг от елитната надпревара, оставяйки ги с празни ръце срещу баварския гранд Байерн, въпреки първоначална преднина (1:2).

Все пак тази една спечелена точка е достатъчна, за да може клубът от датската столица да се нареди в класирането пред съперника си във вторник Манчестър Юнайтед. Английският гранд ще опита да обърне нещата и да постигне първа победа в турнира, с което временно да излезе на третата позиция.

Още от: Ман Юнайтед Шампионска Лига