google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двете попадения на Мохамед Салах се оказаха недостатъчни за каузата на Ливърпул

В изпълнен с драматизъм и обрати дуел Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 3:2 в среща от турнира за ФА Къп, за да си проправи път към 1/8-финалите на надпреварата.

Гостите излязоха напред в 206-ото издание на дербито след 18 минути игра. Джини Вайналдум комбинира с Роберто Фирмино в половината на Червените дяволи, а бризилецът пусна чудесен извеждащ пас към Мохамед Салах, който пое добре топката и майсторски я копна над Дийн Хендерсън – 0:1.

Юнайтед обаче възстанови статуквото съвсем скоро след това. В 26-ата минута Пол Погба отне от Фирмино пред наказателното поле на домакините, след което французинът бе фаулиран, но реферът Крейг Поусън даде авантаж.

Топката стигна до Маркъс Рашфорд, който със страхотен диагонален пас намери Мейсън Грийнууд. Последва прецизен удар в ъгъла и 1:1. Статистиците на Острова пък побързаха да обявят, че това бе първи гол за Грийнууд от 11 мача насам, като по този начин той сложи край на най-дългата си голова суша, откакто е в клуба.

По-малко от 200 секунди след антракта Червените дяволи поведоха с 2:1 след груба грешка на Рис Уилямс, който пропусна да пресече дълго подаване на Грийнууд. Младият бранител позволи на Рашфорд да излезе в чиста позиция, след което нападателят не остави шансове на Алисон с изстрел в даления ъгъл.

Преди да бе изтекъл и час игра, Ливърпул отново се върна в мача, като и второто попадение бе дело на Салах. Египетският стрелец реализира втория си гол след асистенция на Фирмино, а съвсем скоро след това бе близо и до хеттрик.

Вместо това обаче се стигна до ново попадение за Юнайтед. Фабиньо фаулира Единсон Кавани в непосредствена близост до наказателното поле, а Бруно Фернандеш порази целта с ювелирно изпълнен пряк свободен удар.