Ман Юнайтед преборва грандовете в Серия А за Никола Миленкович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед е лидер в битката с Милан, Ювентус и Интер за подписа на защитника на Фиорентина Никола Миленкович

Гигантът от Висшата лига Манчестър Юнайтед е много близо до уреждането на трансфер на защитника на Фиорентина Никола Миленкович, който също е следен от множество топ клубове от Италия, съобщава Calciomercato.

След като премина през юношеските формации на Партизан Белград, за когото записа близо петдесет участия в първия отбор, 23-годишният играч осъществи трансфер във Фиорентина през лятото на 2017 г. Оттогава Миленкович израсна и се превърна в един от най-обещаващите млади защитници в Италия. До момента сръбският национал е записал 118 участия за “Ла Виола”, вкарвайки 10 гола. Той пропусна само един от 20-те мача на Фиорентина досега през сезона и показа голям потенциал въпреки разочароващия им старт в кампанията.

Бъдещето на Миленкович във Флоренция обаче стана несигурно, като договорът му изтича през лятото на следващата година. Calciomercato съобщава, че 23-годишният футболист няма да подписва нов договор с клуба от Серия А и е почти сигурно, че ще напусне през лятото.

В такъв случай големите клубове в Италия като Милан, Ювентус и Интер вече следят ситуацията с футболиста. Въпреки това английският гранд Манчестър Юнайтед се очертава като фаворит да подпише със сръбския национал в предстоящия летен трансферен прозорец. Още в края на 2020 година имаше информация, че Ман Юнайтед има интерес към Миленкович.

Манчестър Юнайтед има редица опции на поста централен защитник, но проблемите с контузии, които измъчват Ерик Байи и Фил Джоунс, принуждава Оле Гунар Солскяер да търси нов централен бранител и Миленкович е силно желан от норвежкия специалист.