Тотнъм и Манчестър Юнайтед с интерес към Никола Миленкович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Фиорентина Никола Миленкович е желан от два от топ клубовете във Висшата лига

Според италианското издание La Nazione, два от грандовете на Висшата лига – Манчестър Юнайтед и Тотнъм, се интересуват от сръбския централен защитник Никола Миленкович, чийто договорс Фиорентина изтича през лятото на 2022 година.

След като премина през редиците на сръбския Партизан Белград, Миленкович се присъедини към Фиорентина през лятото на 2017 г. и оттогава израсна и се превърна в ключов играч за клуба. През изминалия уикенд 23-годишният играч достигна до важен етап, когато изигра своя мач номер 100 за “Ла Виола” в Серия А при равенството 1:1 срещу Верона. Досега Миленкович е играл във всяка минута от сезона на Фиорентина в лигата, както и в Копа Италия, вкарвайки два гола и аистирайки за още един. Той е жизненоважен играч за тима, но ситуацията с договора му доведе до спекулации относно бъдещето му на “Стадио Артемио Франки”.

Nастоящият контракт на 26-годишния сръбски национал с Фиорентина ще приключи след осемнадесет месеца, което доведе до интерес към него от редица клубове в цяла Европа, включително Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Това не е първият път, когато Манчестър Юнайтед се свързва с Миленкович, като “червените дяволи” имаха интерес към него през лятото на миналата година . И според информациите в медиите, предвид текущите обстоятелства около договора му, Юнайтед е установил контакт с агента на футболиста – Фали Рамадани, за да проучи възможността за трансфер.

Разбираемо е защо Манчестър Юнайтед следи Миленкович и иска додсили защитата си. Нито Виктор Линдельоф, нито Хари Магуайър са достатъчно стабилни във всички мачове, докато Ерик Байи продължава да се бори с проблеми с контузии. Тъй като Маркос Рохо и Фил Джоунс вече не са част от плановете на Солскяер, добавянето на друг качествен защитник има много логика.

Манчестър Юнайтед обаче ще трябва да се бори за подписа на Миленкови с бившия си мениджър Жозе Моуриньо, за когото се смята, че иска да доведе сърбина в Тотнъм. “Шпроите” подсилиха защитата с привличането на Джо Родон през лятото, но има доста несигурност около бъдещето на Давинсон Санчес , така че лондончани също търсят перспективен бранител.