google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед е подал оферта на стойност 50 млн. паунда за Рафаел Варан, но Реал Мадрид иска 80 млн. за бранителя

Според информация на Manchester Evening News, тимът на Манчестър Юнайтед е направил първата си официална оферта за Рафаел Варан. Гигантите от Висшата лига са подали оферта на стойност 50 милиона паунда за френския защитник, но Реал Мадрид иска 80 милиона паунда, за да се разделят с него.

Рафаел Варан се радва на запомнящо се десетилетие в Реал Мадрид, откакто пристигна от отбора на Ланс през лятото на 2011 г. Спечелвайки всички възможни трофеи на клубно ниво с “Лос Бланкос”, французинът беше много ценен за тима през последното половин десетилетие, като записа 360 участия за мадридчани и има 17 гола и 7 асистенции.

Насочвайки се към летния трансферен прозорец, бъдещето на Варан в Реал Мадрид е несигурно, като разпространените информации до момента предполагат, че той иска да се впусне в ново приключение. Подобна ситуация предизвика интереса на Манчестър Юнайтед, който е готов да му предложи изгоден договор. Ман Юнайтед търси нов централен защитник това лято, тъй като отчаяно иска да намери надежден дългосрочен партньор за Хари Магуайър, а Виктор Линделоф и Ерик Байи понякога се представят колебливо.

Поради тази причина Варан е защитникът, който може да издигне защитата на “червените дяволи” на следващото ниво. Гигантите от Висшата лига са готови да му предложат привлекателни условия, за да го вземат от Реал Мадрид. Според последните съобщения обаче ПСЖ може да има предимство пред Манчестър Юнайтед, като Варан също би предпочел да заиграе в Париж.

Манчестър Юнайтед обаче направи първата си оферта за 28-годишния футболист, като предложи 50 милиона британски лири, за да вземе носителя на световната титла през 2018 г. Офертата обаче съвсем не отговаря на исканията на Реал Мадрид, като “Лос меренгес” искат да вземат 80 милиона британски лири в замяна на услугите му. Манчестър Юнайтед обаче не желае да плати 80 милиона паунда и води дискусии с Реал Мадрид за постигане на компромис относно трансферната сума. Сега остава да видим дали Ман Юнайтед може да постигне споразумение с Реал Мадрид срещу приемлива сума и да се сдобие с услугите на френския бранител.