Ман Юнайтед спечели дербито със Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед надигра Манчестър Сити с 1:0 на "Етихад Стейдиъм" в мач реванш от 1/2-финалите на Купата на Лигата.

Успехът обаче не бе достатъчен за “червените дяволи”, след като те загубиха с 1:3 първия мач у дома и не успяха да изравнят общия резултат от двата мача. Така Сити се класира на финала и ще спори за трофея срещу Астън Вила.

Пеп Гуардиола заложи на всичко най-добро в тазвечершната среща, като нападението на домакините бе водено от Бернардо Силва, Рахим Стърлинг и Серхио Агуеро. За съперника им в атака действаха Антони Марсиал и Мейсън Гринууд, а Джеси Лингард се подвизаваше малко зад тях. Оле Гунар Солскяер не можеше да разчита на контузените Маркъс Рашфорд и Пол Погба, които със сигурност щяха да вдигнат класата на отбора.

Ман Сити наложи сериозен натиск още от началните минути на срещата. В 7-ата минута Давид де Хеа спаси гостите от попадение, след като се намеси чудесно при удар с глава на Серхио Агуеро. Две минути след това Стърлинг пробва рефлекса на Де Хеа като стражът на Ман Юнайтед отново се намеси добре. В 17-ата минута Агуеро имаше нов шанс за гол като шутира в горния десен ъгъл на вратата, но испанският вратар на гостите за пореден път спаси “червените дяволи”.

Противно на всякаква логика, Ман Юнайтед откри резултата. След центриране от фаул, топката попадна в Неманя Матич, който с плътен удар в ъгъла не остави шансове на Клаудио Браво за 0:1. Три минути преди края на първата част, Стърлинг прати топката в мрежата на гостите, но голът бе отменен поради засада.

Първите две положения за гол през втората част бяха за “червените дяволи”, като Хари Магуайър и Антони Марсиал пропуснаха да отбележат второ попадение за гостите. В 58-ата минута “гражданите” имаха чудесен шанс да изравнят, но Стърлинг не се справи добре в ситуацията и стреля неточно.

В 71-вата минута Давид де Хеа направи ново страхотно спасяване. Стражът на Ман Юнайтед отрази удар на Кайл Уокър. Три минути след това Агуеро пропусна да прати топката в мрежата на съперника. Малко по-късно Неманя Матич бе изгонен за втори жълт картон и остави своите съотборници с човек по-малко. Шест минути преди края на срещата Серхи Агуеро отбеляза попадение, но за втори път гол на домакините бе отменен поради засда.

До края на мача Ман Юнайтед не успя да вкара втори гол, поради което отпадна от Купата на Лигата, а Ман Сити ще играе на финала срещу Астън Вила на стадион “Уембли”. Вижте специалните оферти за финалния двубой, които се предлагат с регистрация в Palms Bet за спортни залози.