Ман Юнайтед ще затвърждава добрата си форма срещу ЛАСК
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер Манчестър Юнайтед гостува на ЛАСК Линц в първа среща от 1/8-финалите на Лига Европа. Двубоят е от 19:55 ч. на австрийска земя като “червените дяволи” ще се стремят да затвърдят добрата си форма напоследък и да вземат аванс преди реванша на “Олд Трафорд”.

Мачът ще се играе при закрити врати в четвъртък вечер заради разпространената заплаха от коронавирус в цяла Европа. Това несъмнено е много лоша новина за домакините, тъй като този двубой може би е най-големият в тяхната история.

ЛАСК са приятната изненада този сезон в Лига Европа. Лидерите в австрийската Бундеслига завършиха на върха в група D, която също се състоеше от Спортинг, ПСВ и Розенборг и след това елиминираха АЗ Алкмаар с 3:1 общ резултат. Черно-белите загубиха само веднъж в последните си единадесет мача във всички състезания и ще се стремят на позитивен резултат срещу Ман Юнайтед.

След като се класира във фазата на директните елиминации като победители в групата си, Манчестър Юнайтед разби белгийския Брюж на 1/16-финалите с общ резултат 6:1. Понастоящем тимът на Оле Гунар Солскяер в момента е без поражение в десет мача във всички състезания, като наскоро записа успех над градския съперник Манчестър Сити с 2:0 в първенството и се надява да продължи с добрите игри в четвъртък.

Оле Гунар Солскяер няма да може да разчита на Антони Марсиал, след като нападателят получи контузия през уикенда. Джеси Лингард и Диого Далот не тренираха в сряда и се смята, че няма да пътуват до Австрия, заедно с Аарън Уан-Бисака. Лий Грант, Пол Погба и Маркъс Рашфорд. Вероятно Солскяер ще направи няколко промени в състава, който победи Манчестър Сити, докато има голям шанс Манчестър Юнайтед да премине във формация 4-2-3-1, след като през уикенда беше с трима души в защита. Серхио Ромеро трябва да се върне под рамката, след като той е избор номер 1 за сблъсъците в Лига Европа, докато отсъствието на Далот и Уан-Бисака може да означава, че Аксел Туанзебе трябва да играе отдясно, след като наскоро се завърна от контузия. Брандън Уилямс ще влезе като ляв краен бранител,което позволява на Люк Шоу заслужена почивка. Ерик Баи и Виктор Линделоф най-вероятно ще действат в средата на терена, докато Мактоминей, Матич и Бруно Фернандеш ще заформят триото в средата на терена. Хуан Мата изглеждаше впечатляващ в последните мачове и трябва да играе срещу ЛАСК в четвъртък, започвайки на левия фланг. Мейсън Гринууд вероятно ще получи шанс отдясно, а Одион Игало, който вкара два гола в последния си старт срещу Дарби Каунти за “ФА Къп”, ще води атаката на Манчестър Юнайтед.

Ролята на Бруно Фернандеш

Ман Юнайтед ще затвърждава добрата си форма срещу ЛАСК 1

Не може да се отрича влиянието, което Бруно Фернандеш оказва след пристигането си в Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец. Португалският национал добави онази креативна искра, която липсваше в отбора на Солскяер. Той отбеляза три гола и асистира три гола в осем участия, включително гениалната асистенция от свободен удар за Антони Марсиал в дербито с Ман Сити. Фернандеш вече се изправи срещу ЛАСК по време на груповата фаза, когато беше в Спортинг и вкара един гол и направи асистенция. Следователно знанията му за опонента, съчетани с ролята, която той има в Юнайтед, ще превърнат 25-годишния халф в ключов играч за “червените дяволи” в четвъртък.

Статистика

  • Това ще бъде първата по рода си официална среща между ЛАСК и Манчестър Юнайтед, като това ще бъде и първия мач на ЛАСК Линц срещу английски отбор.
  • Манчестър Юнайтед все още не са губили срещу австрийски отбор в европейските клубни турнири (7 победи и 1 реми), печелейки всеки от последните шест мача.
  • ЛАСК са непобедени в последните си шест мача в Лига Европа (4 победи и 2 равенства).
  • Манчестър Юнайтед загубиха само един от последните си 19 мача в Лига Европа (13 победи и 5 равенства), като също спечелиха седем и направиха четириравенства  от 11-те си мача на директните елиминации
  • Никой отбор не е имал повече различни голмайстори (без автоголове) в Лига Европа този сезон от Манчестър Юнайтед (10).