Ман Юнайтед трудно ще успее да привлече халф на Валенсия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Прилепите" нямат никакво намерение да продават Хави Гера

В интервю за изданието Daily Mail, спортният директор на Валенсия – Мигел Анхел Корона, заяви, че халфът Хави Гера не се продава. Испанският младок има освобождаваща клауза на стойност 87 милиона евро в своя договор. Междувременно 20-годишният халф е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, а отборът на Нюкасъл също го следи.

„Напълно сме наясно, че имаме играч с огромен потенциал за бъдещето и способността да се представя на добро ниво сега. Ето защо клубът го премести в първия отбор през последните месеци. Не е в нашите планове да го продадем на който и да е клуб”, заяви Корона.

„Бъдещите ни планове включват да продължим да му осигуряваме подходящи условия, така че той да може да развие пълния си потенциал под ръководството на Рубен Бараха, да стане важен играч и да продължи да изгражда отбора на Валенсия около него”, добави директорът на ‘прилепите’.

Хави Гуера е един от най-добрите млади полузащитници в Испания. Той премина в младежката академия на Валенсия през 2019 г. от Виляреал. През 2022-ра година футболистът направи дебют за първия тим на “прилепите”. Хави Гера се е появил в игра осем пъти досега този сезон, отчиайки се с три гола и една асистенция. Междувременно прогресът на 20-годишния юношески национал на Испания не остава незабелязан, привличайки вниманието на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл.