Добави коментар
Манчестър Юнайтед следи Харви Барнс, като звездата на Лестър е алтернатива на дългосрочната им трансферна цел Джейдън Санчо

Според информация на The Sun, Манчестър Юнайтед продължава да търси дясно крило, за да подсили своето нападение. Джейдън Санчо е тяхната дългосрочна трансферна цел. Сега обаче червените дяволи разглеждат нападателя на Лестър Сити Харви Барнс като потенциална алтернатива на суперзвездата на Дортмунд.

Манчестър Юнайтед преследва от доста време Джейдън Санчо като английският национал би бил чудесно попълнение за отбора. Ман Юнайтед не успя да убеди Борусия Дортмунд да се раздели със Санчо през лятото, но все още има амбицията да се подсили с английския национал. Ако Борусия отново не склони да продаде Джейдън Санчо за по-малка трансферна сума, то „червените дяволи“ ще трябва да се насочат към друг играч.

Манчестър Юнайтед търси алтернатива на Санчо, като Харви Барнс се очертава като надежден вариант. Може да има аргумент, че Юнайтед няма нужда да преследва звездата на Лестър или Санчо, след като Амад Траоре пристига от Аталанта през януари. Амад, заедно с Факундо Пелистри, който се установява добре в юношите до 23 години, може да успее да запълни празнотата отдясно в нападението на тима. Въпреки това, Оле Гунар Солскяер може да има нужда от по-опитен играч в тази зона, а това би било добър аргумент в полза на преследването на Барнс, който играе във Висшата лига на най-високо ниво и оставя отлични впечатления.

Харви Барнс премина през академията на Лестър и успя да направи отпечатък първия тим на „лисиците“ през 2019 г. след няколко обещаващи игри под наем в други клубове. 22-годишният футболист сега се превърна в съществена част от тима на Брендън Роджърс, играейки до момента във всеки мач от Висшата лига от кампанията 2020/21. Барнс е записал 3 гола и асистенция, за да покаже своите възможности.

Проблемът обаче се крие във факта, че докато Барнс е играл отдясно, той е предимно ляво крило и обича да играе отляво или в средата на терена. Би било логично Солскяер да вземе Барнс, за да добави конкуренция и в лято, където Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс са единствените опции.

Манчестър Юнайтед може да се интересува от 22-годишния футболист, но е трудно да се каже, че Барнс е алтернатива на Санчо. Ако не друго, Солскяер може да облекчи част от натиска върху Рашфорд и да позволи повече ротация в тази позиция, ако подсили своя тим с крилото на Лестър.

Добави коментар
Гласувай: