Манчестър Сити без Холанд не успя да вкара на Копенхаген
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" изпуснаха дузпа и получиха червен картон на стадион "Паркен"

Отборите на Копенхаген и Манчестър Сити завършиха наравно 0:0 в среща от 4-ия кръг на група G на Шампионска лига. Гостите бяха тотални фаворити за победата, но дори не вкараха попадение, като Рияд Марез пропусна дузпа в средата на първата част. Сити игра около час с човек по-малко, след като Серхио Гомес бе изгонен в 30-ата минута.

Наставникът на “гражданите” Пеп Гуардиола реши да даде почивка на звездата на тима Ерлинг Холанд в този мач. Норвежецът не игра за първи път през сезона за Ман Сити. “Гражданите” бяха вкарали във всичките си двубои с Холанд в състава, но днес не успяха да намерят мрежата. За това имаше и причини – Рияд Марез пропусна дузпа в 25-ата минута, а малко след това Серхио Гомез получи директен червен картон за нарушение срещу Виктор Клаесон.

Въпреки че играха с човек по-малко, гостите все пак имаха шансове да отбележат. Кевин де Бройне пропусна два шанса през втората част, а в края на мача Жоао Кансело не успя да се разпише.

Копенхаген отправи само един точен удар в двубоя. Точката е ценна за домакините в битката за 3-ото място в групата. В момента датският тим е 3-ти с две точки, докато последен е Севиля с един пункт. Испанският тим тази вечер гостува на Борусия Дортмунд.