Манчестър Сити е на финал на ФА Къп след хеттрик на Марез
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" разбиха Шефилд Юнайтед

Манчестър Сити достигна до финалите на ФА Къп след победа с 3:0 над втородивизионния Шефилд Юнайтед. “Гражданите” ще играят на финала срещу победителя от сблсъка между Брайтън и Манчестър Юнайтед.

През първата част Шефилд игра силно и не позволяваше на възпитаниците на Гуардиола да застрашават вратата им често. В 41-ата минута обаче Бернардо Силва бе фаулиран в наказателното поле и Стюърт Атуел не се поколеба на посочи бялата точка. Дузпата изненадващо бе бита не от Ерлинг Холанд, а от Рияд Марез. Това обаче нямаше значение, тъй като алжирецът бе безкомпромисен при изстрела си.

В 61-ата минута Марез отбеляза второто си попадение в срещата. Той открадна топката в средата на терена, след което се втурна към наказателното поле на футболистите на Шефилд, които не успяха да го спрат и с по-слабия си десен крак отбеляза.

Само 5 минути по-късно Марез оформи своя хеттрик. Той успя да се възползва от прекрасен пас на Джак Грийлиш в наказателното поле.

Феновете на Шефилд ще преглътнат неуспеха в ФА Къп при успешно класиране на тима във Висшата лига. За момента “остриетата” заемат втората позиция в класирането и имат комфортен аванс от 7 точки пред 3-тия – Лутън Таун.