Манчестър Сити и Нюкасъл не оставиха шансове на Брайтън и Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" бързо свалиха Ливърпул от върха в класирането

Отборите на Манчестър Сити и Нюкасъл не срещнаха проблеми при домакинствата си съответно на Брайтън и Кристъл Палас. “Гражданите” се наложиха с 2:1 над “чайките”, а “свраките” разгромиха Палас с 4:0.

Терора на Ман Сити започна още в 7-ата минута. Тогава Жереми Доку, който не спря да тормози Джеймс Милнър през целия двубой центрира топката по земя към Хулиан Алварес, който с доза късмет я прати във врата на Джейсън Стийл. Второто попадение бе дело на Ерлинг Холанд, който се възползва от грешка при разиграването на Брайтън и със силен удар с левия крак не остави никакви шансове на Стийл.

През втората част натискът на “гражданите” започна да отслабва и Брайтън дори стигна до попадение. То бе дело на влезлия като резерва Ансу Фати, който се възползва от лошото изчистване на Мануел Аканджи след чудесния пробив на Каору Митома.

В 95-ата минута Аканджи направи нова грешка. Той извърши нарушение в центъра на терена като забрави, че вече има жълт картон. Така той не остави друг избор на Робърт Джоунс, който не се поколеба да му покаже втори жълт и съответно червен картон.

На “Сейнт Джеймсис Парк” положението бе сходно. Домакините откриха резултата в 4-ата минута чрез Джейкъб Мърфи, а Антъни Гордън и Шон Лонгстаф направиха резултата класически в последните минути на първата част. Крайното 4:0 бе оформено от Калъм Уилсън в 66-ата минута.

След тези мачове Ман Сити е начело на класирането. Нюкасъл са 5-ти, а Брайтън 7-ми, въпреки че имат еднакъв точков актив със “свраките”. Крисъл Палас пък заема 10-ата позиция.