Манчестър Сити иска да привлече Лукас Пакета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" отново ще преговарят с Уест Хем за бразилския национал, когато трансферният прозорец отвори през януари

Манчестър Сити почти сигурно ще се завърне с ново предложение за бразилския плеймейкър Лукас Пакета по време на януарския трансферен прозорец, тъй като имат за цел да тестват Уест Хем, който не се раздели с футболиста през лятото.

Трансфер на стойност 80 милиона паунда бе договорен по принцип между Уест Хям и Ман Сити за Пакета преди няколко месеца. 26-годишният футболист направи звездна първа кампания в Англия, като беше готов да донесе на Уест Хем 29 милиона печалба, тъй като бе купен за 51 млн. от Лион. Трансферът обаче се провали, след като Пакета беше замесен в разследване на залагания от ФА. Разследването се съсредоточи върху три случая, в които Пакета е получил жълти картони.

След като трансферът беше стопиран, Ман Сити се насочи към други играчи и в крайна сметка взе Матеус Нунес от Уулвс. Пеп Гуардиола обаче иска да разполага с Пакета в състава си и смята, че бразилецът може да бъде наследник на Кевин де Бройне, чийто договор изтича през 2025 г.

27-годишният Пакета, който има договор с Уест Хем до юни 2027 г., остана ключов играч за отбора на Дейвид Мойс и продължи зашеметяващата си форма през този сезон, като вкара пет гола и направи пет асистенции в 26 срещи във всички състезания