Манчестър Сити може да изгуби една от звездите си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят не е доволен от статута си в отбора на ,,гражданите"

Все по-големи спекулации има, че Хулиан Алварез може да напусне  Манчестър Сити през този трансферен прозорец, като ,,гражданите”  по-скоро не желаят да го продадат, но ако цената е примамлива ще го направят.

24-годишният футболист се доказа като страхотно попълнение, като вкара 36 гола и регистрира 18 асистенции в 103 мача за клуба след пристигането си от Ривър Плейт през януари 2022 година. Алварез помогна на Аржентина да спечели Световното първенство през 2022 година и Копа Америка през 2024, а сега той ще представлява страната си на Олимпиадата в Париж.

Нападателят подписа удължаване на договора с Ман Сити през март 2023 година, като договорът му сега е до юни 2028 година, но това изглежда няма да е фактор през този трансферен прозорец. Смята се, че Алварез има желание да напусне ,,гражданите” в търсене на ново предизвикателство, тъй като иска гарантирано титулярно място, което Пеп Гуардиола не може да му обещае в Манчестър Сити.

Според The ​​Athletic,  Хулиан Алварез има желание да се премести в държава с по-топъл климат, тъй като му е било трудно да се установи напълно в дъждовния и студен Манчестър. На Атлетико Мадрид се приписва, че предявява сериозен интерес към южноамериканеца, но се твърди, че трансфер през лятото е малко вероятен поради високата цена, която са поставили Манчестър Сити. Твърди се, че шампионите на Англия няма да позволят на Алварез да напусне, освен ако не получат оферта от около 60 милиона паунда плюс 17 милиона паунда във формата на добавки.