Манчестър Сити обмисля да предложи 2-годишен договор на Рамос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Висшата лига Манчестър Сити се прицели в капитана на Реал Мадрид

Според информация на ESPN, шампионът на Висшата лига Манчестър Сити обмисля да подпише с капитана и икона на Реал Мадрид Серхио Рамос със свободен трансфер в предстоящия летен прозорец.

16-годишният престой на Рамос в Реал Мадрид може да приключи това лято като испанецът е в последните няколко седмици от договора си с клуба. Преговорите за подновяване на контракта продължават от известно време, но двете страни все още не са постигнали споразумение поради факта, че ветеранът настоява за 2-годишен договор, но клубът не желае да променя политиката си да предлага договор за по една година на играчи над 30 г.

Това доведе до прекъсване на преговорите и въпреки че Рамос би предпочел да остане в Реал Мадрид, той е готов да си събере багажа и да заиграе в друг клуб, ако не успее да постигне споразумение за нов контракт с президента на клуба Флорентино Перес. Това развитие алармира множество клубове в цяла Европа, включително Манчестър Сити.

Манчестър Сити допусна разочароващо поражение във финала на Шампионската лига от Челси, поради което Пеп Гуардиола държи да засили своя тим в защита. “Гражданите” се разделиха с Ерик Гарсия, който се завърна в Барселона. В допълнение, Еймерик Лапорт, който не може да се пребори с Диаш и Стоунс за титулярно място, е свързан с напускане. Така може да има място за нов централния защитник на “Етихад” през лятото и Гуардиола вижда Рамос като човек, който може да добави много стойност към отбора.

Серхио Рамос навърши 35 години през март по-рано тази година и имаше множество контузии през кампанията 2020/21, в резултат на което той не бе включен в състава на Испания за Евро 2020. Независимо от това, Сити вярва, че бранителят може да играе още два сезона на много високо ниво и са  готови да му предложат двугодишен договор с възможност да играе още една година в Ню Йорк Сити, който се управлява от собствениците на английския шампион.