Манчестър Сити подготвя огромен удар по Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пеп Гуардиола иска Хари Кейн на "Етихад Стейдиъм"

Манчестър Сити смята да нанесе огромен удар по Тотнъм, привличайки звездата на “шпорите” Хари Кейн. Лично наставникът на “гражданите” Пеп Гуардиола е поискал от ръководството на клуба да привлече английския национал за заместник на аржентинския нападател Серхио Агуеро, чийто договор изтича в края на настоящата кампания, пише “Индипендънт”.

Гуардиола е поискал от ръководството на Сити отборът да привлече нов топ нападател на мястото на Агуеро. В момента Пеп може да разчита на бразилеца Габриел Жезус като заместник на Серхио Агуеро, но националът на “селесао” не убеждава, че може да е дългосрочната деветка на Ман Сити. Точно затова Гуардиола, който наскоро удължи договора си с Ман Сити, е пожелал ръководството на клуба да “проучи възможността” дали може да подсили състава с Хари Кейн.

“Индипендънт” съобщава, че Кейн смята да си тръгне от “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” през следващото лято, ако през този сезон тимът не спечели трофей. Тимът на Жозе Моуриньо се представя силно от началото на кампанията под ръководството на Жозе Моуриньо, а през уикенда “шпорите” победиха Манчестър Сити с 2:0 във Висшата лига. Подобни резултати със сигурност могат да накарат Хари Кейн да остане в Северен Лондон, но все пак основната цел на английския нападател е да вдигне трофей с Тотнъм.

Пеп Гуардиола има и опция номер 2 за нов нападател – голмайсторът на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. Със Сигурност Ман Сити ще трябва да счупи трансферния си рекорд, за да привлече един от двамата топ нападатели в Европа към настоящия момент.