Манчестър Сити показа колебания, но все пак подчини Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" стартираха новия сезон в Шампионска лига с победа с 3:1

Отборът на Манчестър Сити записа домакинска победа с 3:1 над Порто на старта на новия сезон на Шампионска лига.

Луис Диас изведе гостите напред в резултата в 14-ата, а пест по-късно Агуеро изравни от дузпа. През втората част Гюндоган (65) и Феран Торес (73) решиха всичко в двубоя.

„Гражданите“ доминираха в началото на двубоя от Група „С“, но португалският тим поведе в резултата в 14-ата. Луис Диас пресече подаване в централната зона, последва страхотен рейд, който завърши  с точен удар за 0:1.

Три по-късно Гюндоган бе близо до изравнителен гол, но нацели гредата. Впослествие Пепе изблъска Стърлинг и реферът итсъди дузпа за домакините. Имаше проверка с ВАР, за да се види дали Гюндоган не е извършил нарушение срещу вратаря на „драконите“, такова обаче не бе маркирано. Серхио Агуеро не трепна от бялата точка и върна Сити в мача.

Голът обаче не даде импулс в играта на домакините, които до края на полувремето допуснаха сериозни грешки в отбрана. Малко преди края Уокър трябваше да чисти от голлинията след рикопет в пеналта.

Тимът на Пеп Гуардиола показа различна игра след почивката, с което си заслужи трите точки.

В 65-ата Гюндоган даде преднина на „гражданите“ след прецизно изпълнен фаул, а осем по-късно Феран Торес сложи точка на спора с трети гол.

В края на двубоя Родри можеше да запише името си сред голмайсторите, но стреля в гредата.