Манчестър Сити пребори Шефилд за 3 от 3 след драма в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родри донесе победата на "небесносините" на "Брамъл Лейн"

Манчестър Сити победи Шефилд Юнайтед с 2:1 като гост в среща от третия кръг на Висшата лига. Ерлинг Холанд и Родри отбелязаха попаденията за “гражданите”, докато точен за домакините бе Джейдън Богъл.

Така Ман Сити постигна трета поредна победа от старта на сезона. Тимът на Пеп Гуардиола е единственият във Висшата лига, който ще има пълен актив от точки след третия кръг. Шефилд Юнайтед пък остана без актив, като за трети пореден двубой загуби с гол разлика.

“Гражданите” имаха пълна доминация през първото полувреме на стадион “Брамъл Лейн”. Възпитаниците на Гуардиола пропуснаха доста шансове за откриване на резултата. В 37-ата минута пък звездата на гостите Ерлинг Холанд не успя да вкара от дузпа. По този начин първото полувреме завърши без попадения.

След почивката положенията пред вратата на домакините бяха едно след друго. Холанд и Родри пропуснаха да реализират. Норвежкият голаджия на Сити обаче се разписа в 63-ата минута. Джак Грийлиш намери Холанд на добра позиция и таранът вкара за 0:1.

В 85-ата минута Джейдън Богъл хвърли в екстаз феновете на “Брамъл Лейн”. Нападателят на “остриетата” с мощен удар по диагонала от 15-на метра прати топката във вратата на Едерсон – 1:1.

В 88-ата минута Родри бързо възстанови аванса на “гражданите”. Испанският халф получи топка в наказателното поле на съперника и с мощен удар вкара за 1:2.