Сити разгроми Бърнли и забавя връчването на титлата на Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Сити изигра нов силен мач и разгроми Бърнли с 5:0 на стадион "Етихад" в последен двубой от 30-ия кръг на английската Висша лига.

По две попадения за успеха на “небесносините” реализираха Фил Фодън и Рияд Марез, а един гол добави Давид Силва.

Наставникът на “гражданите” Пеп Гуардиола направи много промени в титулярния състав в сравнение с мача срещу Арсенал през миналата седмица. На върха на атаката застана Серхио Агуеро, който зае мястото на Габриел Жезус. Стърлинг остана резерва за сметка на Бернардо Силва, а Рияд Марез допълваше триото в нападение. В средата на терена си партнираха Родри, Давид Силва и Фил Фодън, а в защита пред вратаря Едерсон действаха Жоао Кансело, Николас Отаменди, Фернандиньо и Зинченко.

Старши-треньорът на гостите Шон Дайш заложи на традиционната си схема 4-4-2 като в нападение започнаха Джей Родригес и Матей Видра, а в средата на терена си партнираха Уестууд, Корк, МакНийл и Броунхил. В защита пред вратаря Ник Поуп започнаха Лоутън, Тарковски, Мий и Тейлър.

Ман Сити започна търпеливо срещата и изчакваше точния момент, за да пробие защитата на съперника. Първият по-добър шанс пред домакините се откри в 17-ата миута, когато Бернардо Силва стреля в аут. В 22-рата минута Бернардо комбинира с Фил Фоудън, който със силен и прецизен удар прати топката в мрежата на гостите за 1:0.

Манчестър Сити доминираше до края на първото полувреме, но головите положения до 43-ата минута липсваха. Тогава Рияд Марез записа името си сред голмайсторите, след като завърши с голов изстрел хубава атака на домакините. В добавеното време на първата част “небесносините” получиха дузпа за нарушение срещу Серхио Агуеро в наказателното поле. Аржентинецът напусна терена контузен, като бе заменен от Габриел Жезус. Зад топката пък застана Рияд Марез, който вкара втория си гол в мача за 3:0.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола не намалиха оборотите през второто полувреме. Шест минути след подновяването на играта Давид Силва се разписа след асистенция на Бернардо – 4:0. В 61-вата минута Рияд Марез напусна терена, като бе заменен от Кевин де Бройне, а също така Еймерик Лапорт замени Фернандиньо.

Две минути по-късно Ман Сити вкара пети гол. Фил Фодън отбеляза второто си попадение в срещата, възползвайки се от асистенция на Габриел Жезус – 5:0.

68-ата минута пък Кевин де Бройне имаше добра възможност да се разпише, но ударът му излезе в аут. В 79-ата минута спряганият за трансфер в Байерн Мюнхен – Лерой Сане, замени един от героите в мача – Фил Фодън. До края на срещата Ман Сити продължи да доминира, но не успя да отбележи шести гол.

С тази си убедителна победа, “гражданите” събраха 63 точки в своя актив и са на 20 пункта зад лидера Ливърпул. Това означава, че “червените” няма как да спечелят титлата в следващия кръг при домакинството на Кристъл Палас, така че ще трябва да чакат поне до визитата си на “Етихад” на 2 юли. Съставът на Бърнли пък остана на 11-ото място в калсирането с 39 точки и не може да се доближи до зона Европа.