Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм следят Леой Бейли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че три от грандовете във Висшата лига имат интерес към крилото на Байер Леверкузен Леон Бейли

Според информация на Daily Mail, скаутите на Арсенал, Манчестър Юнайтед иТотнъм са наблюдавали нападателя на Байер Леверкузен Леон Бейли в сблъсъка на “аспирините” срещу Славия Прага в Лига Европа в четвъртък вечер, спечелен от “аспирините” с 4:0.

23-годишният Бейли стартира кариерата си в академията на Феникс Ол Старс в родината си Ямайка и пребивава в Австрия и Словакия съответно за Аниф и Тренчин. След това той преминава в Генк, където изскочи на сцената, бързо утвърждавайки се като един от най-търсените млади нападатели в Европа. През януари 2017 г. Бейли подписа с Леверкузен и е много ключов футболист за тима от Бундеслигата. Досега ямайският национал е играл в 130 мача за “аспирините”, като има 29 гола и 21 асистенции.

Контузиите са оказали влияние върху развитието му, но крилото е в отлична форма през настоящата кампания. Досега, в 14 мача във всички състезания, Бейли вече е вкарал пет гола и има шест асистенции, помагайки на Леверкузен да заема второто място в Бундеслигата и да се класира на 1/16-финалите в Лига Европа. След напускането на Кай Хаверц в посока Челси, Бейли трябваше да поеме повече отговорност на “Бай Арена” и го направи, с което накара клубовете в цяла Европа да имат интерес към него, включително отбори като Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, които са изпратили разузнавачи да гледат 23-годишния футболист.

Арсенал беше свързан с трансфер на Бейли по-рано тази година, но артилеристите не направиха оферта за футболиста от Ямайка. Вместо това те взеха бразилеца Уилиан със свободен трансфер, за да укрепят редиците си в нападение. Досега обаче бразилецът не впечатлява, а Никола Пепе не е във форма, така че е логичен интереса на Арсенал към играча на Леверкузен.

Търсенето на Манчестър Юнайтед за дясно крило продължава дълго време. Клубът се провали в преследването си на Джейдън Санчо през миналото лято и макар те да подписаха с два обещаващи таланта в лицето на Факундо Пелистри и Амад Траоре, някой като Бейли може да е много полезен за тима, като се има предвид опита му на най-високо ниво, въпреки че е само на 23 години.

Нуждата на Тотнъм от ново крило пък би трябвало да е изненада, тъй като Ерик Ламела продължава да се бори с контузии, докато Лукас Моура не успява редовно да допринася с голове. Въпреки че Гарет Бейл бе взет под наем през лятото, той все още не е оказал желаното въздействие и може да не остане в клуба след този сезон.

Леон Бейли, който има договор с Леверкузен до 2023 г., е наблюдаван и от Евертън, докато Интер и Пари Сен Жермен също следят 23-годишното крило.