Манчестър Юнайтед е готов да плати голяма сума за звезда на Спортинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският гранд е насочил погледа си към защитника Гонсало Инасио

Според испанското издание Fichajes, тимът на Манчестър Юнайтед се подготвя за привличането на високо оценения защитник на Спортинг Лисабон – Гонсало Инасио, който има освобождаваща клауза от 60 милиона евро в настоящия си договор.

“Червените дяволи” имаха желание да подпишат с централен защитник миналото лято, но плановете им бяха осуетени, след като Хари Магуайър реши да остане. Предвид не чак толкова добрата финансова ситуация на “Олд Трафорд”, Ман Юнайтед вероятно ще изчака до края на сезона, преди да купи друг топ централен защитник. Защитата на Юнайтед е значително отслабена от различни контузии през този сезон, като централният защитник Лисандро Мартинес ще бъде аут от терените до три месеца, докато физическата форма на Рафаел Варан не е добра, а Хари Магуайър изпадна в немилост на “Олд Трафорд”.

Добавете към това слабия старт на Ман Юнайтед на сезона и намиращия се под напрежение Тен Хаг отчаяно се нуждае от подсилване в отбраната. Клубът т вече наблюдава Антонио Силва, Едмонд Тапсоба и Жан-Клер Тодибо, а Инасио е поредният играч, който Юнайтед добави към списъка си с потенциални цели за централен защитник, според трансферния експерт Фабрицио Романо.

22-годишният футболист прекара цялата си кариера в Спортинг Лисабон, след като премина през младежката академия на португалския клуб. Инасио спечели титлата в Примейра Лига с “лъвовете” през 2021 г. и има 129 мача за първия отбор на лисабонския гигант до момента, утвърждавайки се като ключов играч за отбора на Рубен Аморим.

Гонсало Инасио беше на радара на Ливърпул миналото лято, като “червените” искаха да се възползват от сравнително ниската му освобождаваща клауза, но в крайна сметка той подписа нов дългосрочен договор, за да обвърже бъдещето си със Спортинг Лисабон. Подписването на нов договор на Инсаио изглежда не възпита интереса на клубовете от Висшата лига. С освобождаваща клауза от около 60 милиона евро, Спортинг се примирява да го загуби в близко бъдеще. Подобно на контузения Мартинес, Инасио е централен бранител, който играе с ляв крак, така че би осигурил сериозна конкуренция на аржентинския национал.